ΚΟΣΜΟΣ

Αναζωπύρωση των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία (Vid)

Αναζωπύρωση των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία (Vid)

Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ολονύχτιων μαχών στην ανατολική Ουκρανία το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση.

«Είναι ο χειρότερος αριθμός νεκρών και τραυματιών εδώ και αρκετούς μήνες έπειτα από μία σφοδρή επίθεση με ρουκέτες από αυτονομιστές», δήλωσε σε μια συνέντευξη τύπου την Κυριακή (24/4) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τοπικοί αξιωματούχοι της ελεγχόμενης από ουκρανικά στρατεύματα πόλης Maryinka ανέφεραν ότι για σχεδόν δυο ώρες σφοδρές μάχες ανάγκασαν τους κατοίκους και ομάδα εργαζομένων που επισκεύαζαν αγωγό αερίου που είχε πληγεί από προηγούμενη επίθεση, να εκκενώσουν σημεία της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία, μεταξύ των αυτονομιστών ανταρτών και των κυβερνητικών στρατευμάτων έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 9.100 ανθρώπους, τα τελευταία δύο χρόνια. Και οι δύο πλευρές τις τελευταίες εβδομάδες έχουν παραβιάσει τις δεσμεύσεις τους για τήρηση της κατάπαυσης του πυρός, σύμφωνα με αναφορές διεθνών παρατηρητών στην περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις