ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Μετά το σατιρικό βίντεο στη Γερμανία ζητά λογοκρισία φωτογραφικής έκθεσης στη Γενεύη (Pic)

Ερντογάν: Μετά το σατιρικό βίντεο στη Γερμανία ζητά λογοκρισία φωτογραφικής έκθεσης στη Γενεύη (Pic)

Επίσημο διπλωματικό διάβημα επέδωσε η Τουρκία στις αρχές της Γενεύης τη Δευτέρα (25/4), απαιτώντας να αφαιρεθεί εικόνα από φωτογραφική έκθεση που συνδέει τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τη δολοφονία του 15χρονου Μπέρκιν Έλβαν, ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, σύμφωνα με δηλώσεις Ελβετού αξιωματούχου.

Ο Μπέρκιν Έλβαν, ήταν 15 ετών όταν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη διάσωση του πάρκου Γκεζί το 2013 στην Κωνσταντινούπολη, χτυπήθηκε στο δρόμο προς το σπίτι του από κάνιστρο ασφυξιογόνου της αστυνομίας καθώς μετέφερε ψώνια, έπεσε σε κώμα και πέθανε τελικώς τον Μάρτιο του 2014, όταν πρωθυπουργός της Τουρκίας ήταν ο Ερντογάν.

Η επίμαχη εικόνα αποτελεί μέρος έκθεσης φωτογραφίας απέναντι από το κτηριακό συγκρότημα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, που πραγματοποιείται από την οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» με τη στήριξη του Δήμου της Γενεύης.

Στη λεζάντα κάτω από την εικόνα αναφέρεται «Το όνομά μου είναι Μπέρκιν Έλβαν. Με σκότωσε η Αστυνομία κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού της Τουρκίας».

Εκπρόσωπος του καντονιού της Γενεύης δήλωσε στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ότι η απόφαση σχετικά με το τουρκικό αίτημα θα ληφθεί κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση της δημοτικής αρχής σήμερα (26/4).

Δείτε στην παραπάνω gallery του Newsbomb τη φωτογραφία που ο Ερντογάν ζητά να λογοκριθεί.




Source: Hurriyetdailynews.com

Σχετικές ειδήσεις