ΚΟΣΜΟΣ

Έγκλημα τιμής: Σκότωσε την αδερφή του επειδή... μιλούσε στο κινητό!

Έγκλημα τιμής: Σκότωσε την αδερφή του επειδή... μιλούσε στο κινητό!

Εκατοντάδες γυναίκες δολοφονούνται από συγγενείς τους κάθε χρόνο στο Πακιστάν, με το πρόσχημα της υπεράσπισης της οικογενειακής «τιμής» και η 16χρονη ήταν ένα ακόμη θύμα

Ο 20χρονος Hayat Khan από το Πακιστάν επιτέθηκε και σκότωσε στην 16χρονη αδερφή του, Sumaira, με κουζινομάχαιρο επειδή μιλούσε με έναν άγνωστο στο κινητό τηλέφωνο.

«Όταν τη ρώτησα με ποιον μιλούσε μου απάντησε ότι είναι ελεύθερη να μιλά με όποιον θέλει», φέρεται να είπε ο 20χρονος Πακιστανός από το κελί του. «’Ηθελα μόνο να την τρομάξω, αλλά την πλήγωσα θανάσιμα. Εύχομαι να είχα πεθάνει εγώ», εξομολογείται.

Όταν μεταφέρθηκε η άτυχη κοπέλα στο νοσοκομείο ήταν ήδη αργά.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το να μιλάει μια γυναίκα στο κινητό της ιδίως με έναν άνδρα που δεν είναι συγγενής της, θεωρείται ταμπού για τους συντηρητικούς στην τοπική κοινωνία του Πακιστάν.

Μάλιστα, είναι στη διακριτική ευχέρεια του δικαστή να αποφασίσει αν θα επιβάλει ποινή φυλάκισης στο δολοφόνο, όταν οι άλλοι συγγενείς του θύματος τον συγχωρούν, ένα κενό του νόμου το οποίο, σύμφωνα με τους επικριτές, γίνεται συχνά αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Ο πατέρας της Sumaira και του Hayat είχε ήδη δηλώσει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πως «ό,τι έγινε έγινε» και «συγχωρεί το γιο του».

Σχετικές ειδήσεις