ΚΟΣΜΟΣ

Ο νέος μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου δηλώνει δήμαρχος όλων των Λονδρέζων (Vid & Pics)

Ο νέος μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου δηλώνει δήμαρχος όλων των Λονδρέζων (Vid & Pics)

Ο Σαντίκ Καν έχει ένα απλό αλλά σημαντικό μήνυμα για όλους τους κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας. «Υπόσχομαι να είμαι δήμαρχος όλων των Λονδρέζων».

Μάλιστα, για να τονίσει τη σημασία του μηνύματος του, ο Καν γιόρτασε την εκλογική του νίκη το Σάββατο (7/5), σε μία σεμνή τελετή μέσα σε χριστιανικό αγγλικανικό ναό δίπλα στον ποταμό Τάμεση, σύμφωνα με το Associated Press.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να είναι ένας προσιτός σε κάθε ένα από τους κατοίκους της πόλης των 8.2 εκατομμυρίων, εκ των οποίων ένα εκατομμύριο δηλώνουν μουσουλμάνοι.

Η υποψηφιότητά του με το κόμμα των «Εργατικών» (Labour) θριάμβευσε κόντρα στην εκλογική εκστρατεία των «Συντηρητικών» (Conservatives), που προσπάθησε να τον διαβάλλει, παρουσιάζοντας τον ως συμπαθή στους εξτρεμιστές ισλαμιστές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γνωστοί μουσουλμάνοι βουλευτές του αγγλικού Συντηρητικού κόμματος εξέφρασαν ντροπή και θυμό για τα «χτυπήματα κάτω από τη μέση» από μέλη του κόμματος τους εναντίον του Καν, γεννημένου και αναθρεμμένου στο Λονδίνο, πρωτότοκου γιου πακιστανού μετανάστη, που έγινε δικηγόρος για υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βουλευτής και τώρα δήμαρχος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.

Source: AP.org

Σχετικές ειδήσεις