ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στην Κωνσταντινούπολη: Νέα έκρηξη βόμβας

Τρόμος στην Κωνσταντινούπολη: Νέα έκρηξη βόμβας

Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη έξω από στρατόπεδο στην συνοικία Σανκάκτεπε στην ασιατική πλευρά τηςπόλης της Κωνσταντινούπολης, τραυματίζοντας τουλάχιστονοχτώάτομα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Ο τουρκικός στρατός κατηγόρησε τους Κούρδους αυτονομιστές ως υπαίτιους για την επίθεση, αναφέροντας ότι από την έκρηξη τραυματίστηκαν πέντε άτομα από το στρατιωτικό προσωπικό, αλλά τρεις πολίτες, καθώς η έκρηξη σημειώθηκε δίπλα σε στάση λεωφορείου, όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

001

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε καθώς ένα στρατιωτικό όχημα που μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό περούσε με ταχύτητα από το σημείο, καθώς και ότι τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα ήταν μεταξύ των τραυματιών.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 17.00 τοπική ώρα, όταν συνήθως οι στρατιώτες αποχωρούν για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, επισήμανε το CNN Türk.

Η φωτιά σβήστηκε από πληρώματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έσπευσαν στο σημείο, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έχουν συγκλονίσει φέτος την χώρα.

Σχετικές ειδήσεις