ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Οι Ιταλοί «βλέπουν συνωμοσία» πίσω από την δολοφονία της Κοξ

Brexit: Οι Ιταλοί «βλέπουν συνωμοσία» πίσω από την δολοφονία της Κοξ

Το 74% των Ιταλών χρηστών του ίντερνετ θεωρεί πως «οι συνέπειες ενδεχόμενου Brexit, για την Μεγάλη Βρετανία, θα είναι αρνητικές».

Αυτό αναφέρει έρευνα η οποία βασίζεται στις επικρατέστερες απόψεις και τάσεις του διαδικτύου -κυρίως με έμφαση στα ιστολόγια- και επεξεργασία των στοιχείων από το επιστημονικό παρατηρητήριο του πανεπιστημίου Statale του Μιλάνου. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη (22/6) από την εφημερίδα της Ρώμης Λα Ρεπούμπλικα.

Σε ότι αφορά την δολοφονική επίθεση κατά της βουλευτίνας των Εργατικών, Τζο Κόξ, το 38,5% των πολιτών που γράφει στο διαδίκτυο και αναφέρθηκε πρόσφατα στην όλη υπόθεση, εκτιμά ότι πρόκειται για «πολιτική μηχανορραφία», το 29,3% θεωρεί ότι «είναι πράξη ακροδεξιού εξτρεμιστή», το 14,2% πιστεύει ότι οφείλεται σε δολοφονική πράξη με στόχο «να ηρεμήσουν οι αγορές», το 8,8% κάνει λόγο για «ρατσιστική επίθεση» και μόνον το 3,3% είναι βέβαιο ότι ήταν «δολοφονία από μέρους ενός παράφρονα».

Όπως αναφέρει, τέλος, η Λα Ρεπούμπλικα, υπάρχει μια σαφή τάση υπέρ του «σεναρίου συνωμοσίας». Στους χρήστες του διαδικτύου και «μπλόγκερς» που ασπάζονται την άποψη αυτή, το 48,1% εκτιμά ότι «εξυπηρετήθηκαν τα χρηματοοικονομικά συμφέροντα», το 22,9% υποδεικνύει «εκείνα της βρετανικής κυβέρνησης», το 20,3% «της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και κατά την άποψη του 8,7% πρόκειται για συμφέροντα «της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ».

Σχετικές ειδήσεις