ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Συνελήφθησαν έξι κατάσκοποι

Ιράν: Συνελήφθησαν έξι κατάσκοποι

Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας και πληροφοριών συνέλαβαν έξι κατασκόπους στη βορειοδυτική επαρχία του ανατολικού Αζαρμπαϊτζάν, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

«Οι έξι κατάσκοποι ήταν μέλη της αυτονομιστικής ομάδας ‘Γκάμο’ συνελήφθησαν και στην κατοχή τους είχαν απόρρητα στρατιωτικά και οικονομικά έγγραφα που τους έδωσαν οι εχθροί της Ισλαμικής Δημοκρατίας» δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Δικαιοσύνης της επαρχίας αυτής, Αλί Μοτζαφάρι.

Πριν από δύο χρόνια, οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν συλλάβει αρκετούς κατασκόπους στην νότια επαρχία Μπουσέρ, όπου βρίσκεται το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο της χώρας.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, Ασκάρ Ζαρέαν είπε ότι ξένες μυστικές υπηρεσίες στοχεύουν ειδικούς (πυρηνικούς φυσικούς) όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό και ότι οι επιστήμονες ενημερώνουν τους ανωτέρους τους για τη δραστηριότητα αυτή όταν
επιστρέφουν στην πατρίδα.

Σχετικά με τους έξι συλληφθέντες κατασκόπους δεν αναφέρθηκε για ποια χώρα ή οι χώρες, συνέλεγαν πληροφορίες και απόρρητα έγγραφα, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σχετικές ειδήσεις