ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικό: Ο Βρετανός Επίτροπος ξεσπά σε κλάματα στο Ευρωκοινοβούλιο! (vid)

Συγκλονιστικό: Ο Βρετανός Επίτροπος ξεσπά σε κλάματα στο Ευρωκοινοβούλιο! (vid)

Ο αντιπρόσωπος της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, ο επίτροπος αρμόδιος για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα, τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες και την Ένωση των Κεφαλαιαγορών, Τζόναθαν Χιλ παραιτήθηκε πριν λίγες ημέρες, μετά τη νίκη του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα, εναντίον του οποίου είχε διεξαγάγει εκστρατεία.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς αναφέρθηκε στον Τζόναθαν Χιλ, του οποίου και έπλεξε το εγκώμιο: «Θέλω να ευχαριστήσω ένα άτομο σε αυτήν την αίθουσα. Ένα άτομο που βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση αλλά έκανε καταπληκτική δουλειά. Ο Τζόναθαν Χιλλ αποφάσισε να παραιτηθεί, οπότε αυτή είναι η τελευταία φορά που θα είναι μαζί μας. Λόρδε Χιλλ αναμίχθηκες στην καμπάνια υπέρ του Remain και εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και για τη δουλειά που έκανες, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες όλων μας προς το πρόσωπό σου».

Αμέσως μόλις ολοκλήρωσε τη φράση του, η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών σηκώθηκαν όρθιοι και αποθέωσαν τον απερχόμενο Επίτροπο, προσφέροντας μια σπάνια στιγμή συγκίνησης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο ίδιος φανερά συγκινημένος, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις