ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε διευθυντή περιοδικού για τις φωτογραφίες του Ολάντ και της Γκαγιέ

Γαλλία: Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε διευθυντή περιοδικού για τις φωτογραφίες του Ολάντ και της Γκαγιέ

O διευθυντής του εβδομαδιαίου περιοδικού Voici, Ρολφ Χάινς, καταδικάστηκε την Τρίτη (5/7), να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ καθώς δημοσίευσε το 2014 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χωρίς άδεια και απεικόνιζαν τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και την σύντροφό του Ζιλί Γκαγιέ στο εσωτερικό του προεδρικού μεγάρου.

Η Ζιλί Γκαγιέ είχε καταθέσει μήνυση και η υπόθεση στάθηκε αιτία να αναζωπυρωθούν οι φόβοι σχετικά με την ασφάλεια του Φρανσουά Ολάντ, ενώ μια κρίση—αν και μικρής έκτασης—ξέσπασε στους κόλπους του μεγάρου των Ηλυσίων.

Το πλημμελειοδικείο της Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι, καταδίκασε επίσης τον Χάινς να καταβάλει συμβολικά το ποσό του 1 ευρώ ως αποζημίωση στη Ζιλί Γκαγιέ για «εισβολή στην ιδιωτική ζωή» της ηθοποιού.

«Ο Φρανσουά Ολάντ και η Ζιλί Γκαγιέ… στα Ηλύσια!» ήταν ο τίτλος στο εξώφυλλο του περιοδικού στο τεύχος της 21ης Νοεμβρίου του 2014:

«Από την αρχή της σχέσης τους, δεν τους έχουμε ξαναδεί ποτέ μαζί!».

Με τη συνοδεία πηχυαίων τίτλων, παρουσιάζονταν στις σελίδες του εντύπου κακής ποιότητας φωτογραφίες όπου απεικονίζονταν ο πρόεδρος της Γαλλίας και η σύντροφός του στα διαμερίσματα του προεδρικού μεγάρου.

Η έρευνα κατέδειξε ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το εσωτερικό, χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατή η ταυτοποίηση του «φωτογράφου». Λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση, πέντε μέλη του προσωπικού του μεγάρου των Ηλυσίων που εργάζονταν «προσωπικά» για τον επικεφαλής του γαλλικού κράτους και φέρονταν να βρίσκονταν πίσω από την υπόθεση, πήραν μετάθεση σε άλλες θέσεις.

Τον Οκτώβριο, το Voici και άλλο ένα εβδομαδιαίο περιοδικό, το VSD, καταδικάστηκαν να καταβάλουν πρόστιμο 1.500 ευρώ το καθένα διότι δημοσίευσαν φωτογραφίες του ζεύγους Ολάντ-Γκαγιέ σε μια προεδρική κατοικία στις Βερσαλλίες, στο δυτικό Παρίσι.

Σχετικές ειδήσεις