ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στον Καναδά: Νεκρός ύποπτος για τρομοκρατία

Συναγερμός στον Καναδά: Νεκρός ύποπτος για τρομοκρατία

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Οντάριο του Καναδά, υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης.

Αρχικά η καναδική αστυνομία ανακοίνωσε χθες βράδυ (10/08) ότι συνέλαβε έναν ύποπτο για τρομοκρατία, μετά από σχετική προειδοποίηση για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

«Νωρίτερα σήμερα, οι αστυνομικές αρχές έλαβαν πληροφορίες για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση. Ένας ύποπτος συνελήφθη κι ελήφθησαν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες, προκειμένου να μην υπάρξει κάποιος κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια» ανέφερε σχετικά η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Στόχος της επίθεσης θα ήταν η πρόκληση μαζικών απωλειών, σε ανθρώπινες ζωές, καθώς ο ύποπτος σχεδίαζε ν' ανατινάξει εκρηκτικά σε δημόσιο χώρο, μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ.

Λίγο αργότερα τα τηλεοπτικά κανάλια CTV News και CBC News, μετέδωσαν ότι ο ύποπτος σκοτώθηκε στη διάρκεια αστυνομικής επιδρομής.

Πηγές από τις μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι ο ύποπτος ονομαζόταν Άαρον Ντράιβερ και είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο, καθώς στήριζε τους μαχητές του ισλαμικού Κράτους με αναρτήσεις του στα social media.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο ύποπτος, που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Αρούν Αμπντουραχμάν, ζούσε στο Στραθρόι, μια μικρή κοινότητα του Οντάριο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο του είχε επιβάλει περιορισμούς όπως το να μένει μακριά από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και social media και να μην έχει καμία επαφή με τον ISIS ή με παρόμοιες ομάδες. Ο Ντράιβερ πάντως δεν αντιμετώπιζε κατηγορίες για κάποια εγκληματική πράξη.

Σχετικές ειδήσεις