ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στις ΗΠΑ: Άνδρας μαχαίρωσε δύο ανθρώπους φωνάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος»

Τρόμος στις ΗΠΑ: Άνδρας μαχαίρωσε δύο ανθρώπους φωνάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος»

Ο άνδρας και η γυναίκα τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ένας άνδρας από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ συνελήφθη καθώς μαχαίρωσε δύο ανθρώπους φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος) και την επίθεση αυτή ερευνά το FBI.

Ο ύποπτος, που ονομάζεται Ουάσιλ Φαρούκι, ηλικίας 20 ετών, από την κομητεία Ρόουνοουκ, φέρεται να επιτέθηκε εναντίον ενός άνδρα και μιας γυναίκας με ένα μαχαίρι το Σάββατο (20/08), καθώς τα θύματα έμπαιναν σε μια πολυκατοικία στο Ρόουνοουκ, επισήμανε η αστυνομία της κομητείας.

Ο άνδρας πάλεψε με τον δράστη, ο οποίος φώναζε «ο Θεός είναι μεγάλος» ανέφεραν οι Αρχές σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο σήμερα.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Φαρούκι όταν εκείνος κατέφυγε τραυματισμένος στα επείγοντα ενός νοσοκομείου στο Ρόουνοουκ, σε απόσταση 320 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Ουάσιγκτον. Τον δράστη αναγνώρισαν τα θύματά του.

Οι τοπικές Αρχές επικοινώνησαν με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών σχετικά με την επίθεση.

Στον Φαρούκι απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες για βίαιη επίθεση με αποτέλεσμα βαριά σωματική βλάβη. Προφυλακίστηκε χωρίς το δικαίωμα προσωρινής αποφυλάκισης με την καταβολή εγγύησης στις Περιφερειακές Φυλακές της Δυτικής Βιρτζίνιας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε από την πλευρά του ότι το FBI ερευνά εάν ο 20χρονος προσπάθησε να αποκεφαλίσει ένα εκ των θυμάτων του.