ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Ιταλία: Δεκάδες παραμένουν οι αγνοούμενοι – Στους 247 ο αριθμός των νεκρών (Pics & Vids)

Σεισμός Ιταλία: Δεκάδες παραμένουν οι αγνοούμενοι – Στους 247 ο αριθμός των νεκρών (Pics & Vids)

Στους 247 ανέρχεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας των καταρρεύσεων που προκάλεσε ο σεισμός, ο οποίος έπληξε την κεντρική Ιταλία στις τρεις και τριάντα έξι της περασμένης νύχτας (24/8), την ίδια στιγμή που δεκάδες παραμένουν οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με την ιταλική La Repubblica.

Όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, ένα από τα σύμβολα της τραγωδίας αυτής είναι το ξενοδοχείο Roma, στο χωριό Αματρίτσε.

Πρόκειται για ξενοδοχείο με ιστορία εκατόν είκοσι χρόνων και χωρητικότητα σαράντα δωμάτια, τα οποία τις ημέρες αυτές ήταν πλήρη. Φημισμένο για την παραδοσιακή κουζίνα του, το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου κατέρρευσε την περασμένη νύχτα. Όπως αναφέρει και η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, δεκάδες τουρίστες που βρίσκονταν στο Hotel Roma δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί και πιθανόν βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.

Περίπου 70 άτομα είχαν κάνει τσεκ ιν στο Hotel Roma, καθώς είχαν φθάσει στην πόλη για το ετήσιο φεστιβάλ φαγητού και ποτού. Πέντε μόλις άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα 11χρονο παιδί, έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου πριν η προσπάθεια διάσωσης σταματήσει λόγω επικινδυνότητας. Δεκάδες άτομα πιστεύεται ότι βρίσκονται παγιδευμένα εκεί.

001 1
002 2

«Ήταν όλοι τους νέοι άνθρωποι, είναι περίοδος διακοπών, το φεστιβάλ της πόλης επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μεθαύριο, ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι είχαν έρθει γι 'αυτό» δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής στο Reuters.

Κανείς δεν ξέρει αν και πότε η Αματρίτσε θα ξαναγεννηθεί ποτέ.



Μικρά και σύντομα χαμόγελα ελπίδας

Έπειτα από δεκαεπτά ώρες απεγκλωβίσθηκε ζωντανό ένα κοριτσάκι δέκα ετών στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο στην περιφέρεια Μάρκε, η οποία επλήγη από τον φονικό σεισμό.

Στο χωριό Αματρίτσε, όμως, σχεδόν την ίδια ώρα ένα αγοράκι έντεκα ετών, το οποίο νωρίτερα είχε καλέσει σε βοήθεια τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, ανασύρθηκε νεκρό.

Στις περισσότερες τοποθεσίες που χτύπησε ο Εγκέλαδος, και ιδίως στην Αματρίτσε και στο Ακούμουλι, οι διασώστες συνέχιζαν τις προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας, έσκαβαν, παρά το σκοτάδι, με την βοήθεια μεγάλων φακών και γεννητριών ηλεκτρικού ρεύματος.

Μόνον σε ότι αφορά το σώμα της Πυροσβεστικής, πάνω από οκτακόσια μέλη της βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, ιδιαίτερα στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο - Αματρίτσε, Πεσκάρα ντελ Τρόντο, Ακούμολι και Αρκουάτα.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Αυγούστου αναμένονταν και τα πρώτα ουσιαστικά μέτρα στήριξης των σεισμοπαθών, που θα υιοθετηθούν κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ρέντσι.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον σεισμό στην Ιταλία.

Σχετικές ειδήσεις