ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Θρήνος στα χαλάσματα - Μειώνονται οι ελπίδες για επιζώντες - Εκατόμβη νεκρών(Pics & Vids)

Ιταλία: Θρήνος στα χαλάσματα - Μειώνονται οι ελπίδες για επιζώντες - Εκατόμβη νεκρών(Pics & Vids)

Στους 250 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από το καταστροφικό πέρασμα του Εγκέλαδου στην κεντρικήΙταλίαστις 03:36 τα ξημερώματα της Τετάρτης 24 Αυγούστου, ισοπεδώνοντας ολόκληρα χωριά.

Συγκινούν οι ιστορίες των ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο από το σεισμό – Περισσότεροι από 365 οι τραυματίες – Σε σκηνές και αυτοκίνητα κοιμούνται οι σεισμόπληκτοι

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, υπάρχουν και τουλάχιστον 365 τραυματίες που νοσηλεύονται.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες σεισμοπαθείς περιμένουν το πράσινο φως από τις αρχές για να επιστρέψουν στα σπίτια τους στις πλέον πληγείσες περιοχές κι αφού πέρασαν τη χθεσινή νύχτα στα οχήματά τους ή στις σκηνές που έχουν στήσει οι αρχές.

Δεκάδες μετασεισμοί συγκλόνισαν την περιοχή τη νύχτα της Τετάρτης και σήμερα το πρωί. Μια ισχυρή δόνηση καταγράφθηκε στις 15.30 ώρα Ελλάδας προκαλώντας φόβο στους επιζώντες αλλά και την αγωνία των μελών των ομάδων διάσωσης, που αναγκάστηκαν να διακόψουν τις επιχειρήσεις στο Αματρίτσε όταν τμήμα ενός τοίχου κατέρρευσε ακριβώς δίπλα τους.

Χιλιάδες εθελοντές και επαγγελματίες συνέχιζαν σήμερα Πέμπτη να αναζητούν ίχνη ζωής κάτω από τα χαλάσματα, ενώ συνεχώς γίνονται γνωστές ιστορίες που συγκινούν.

Όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, ένα από τα σύμβολα της τραγωδίας αυτής είναι το ξενοδοχείο Roma, στο χωριό Αματρίτσε.

Πρόκειται για ξενοδοχείο με ιστορία εκατόν είκοσι χρόνων και χωρητικότητα σαράντα δωμάτια, τα οποία τις ημέρες αυτές ήταν πλήρη. Φημισμένο για την παραδοσιακή κουζίνα του, το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου κατέρρευσε την περασμένη νύχτα. Όπως αναφέρει και η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, δεκάδες τουρίστες που βρίσκονταν στο Hotel Roma δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί και πιθανόν βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.

Περίπου 70 άτομα είχαν κάνει τσεκ ιν στο Hotel Roma, καθώς είχαν φθάσει στην πόλη για το ετήσιο φεστιβάλ φαγητού και ποτού. Πέντε μόλις άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα 11χρονο παιδί, έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου πριν η προσπάθεια διάσωσης σταματήσει λόγω επικινδυνότητας. Δεκάδες άτομα πιστεύεται ότι βρίσκονται παγιδευμένα εκεί.

001 1
002 2

«Ήταν όλοι τους νέοι άνθρωποι, είναι περίοδος διακοπών, το φεστιβάλ της πόλης επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μεθαύριο, ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι είχαν έρθει γι 'αυτό» δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής στο Reuters.

Κανείς δεν ξέρει αν και πότε η Αματρίτσε θα ξαναγεννηθεί ποτέ.



Μικρά και σύντομα χαμόγελα ελπίδας

Έπειτα από δεκαεπτά ώρες απεγκλωβίσθηκε ζωντανό ένα κοριτσάκι δέκα ετών στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο στην περιφέρεια Μάρκε, η οποία επλήγη από τον φονικό σεισμό.

Στο χωριό Αματρίτσε, όμως, σχεδόν την ίδια ώρα ένα αγοράκι έντεκα ετών, το οποίο νωρίτερα είχε καλέσει σε βοήθεια τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, ανασύρθηκε νεκρό.

Στις περισσότερες τοποθεσίες που χτύπησε ο Εγκέλαδος, και ιδίως στην Αματρίτσε και στο Ακούμουλι, οι διασώστες συνέχιζαν τις προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας, έσκαβαν, παρά το σκοτάδι, με την βοήθεια μεγάλων φακών και γεννητριών ηλεκτρικού ρεύματος.

Μόνον σε ό,τι αφορά στο σώμα της Πυροσβεστικής, πάνω από οκτακόσια μέλη της βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, ιδιαίτερα στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο - Αματρίτσε, Πεσκάρα ντελ Τρόντο, Ακούμολι και Αρκουάτα.

Συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες

zeugari 1

Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο…

Ένα ζευγάρι που περνούσε τις διακοπές του στο χωριό Αματρίτσε, το οποίο ισοπεδώθηκε από το σεισμό, βρέθηκε νεκρό και αγκαλιασμένο.

Η Πάολα Ρασέλι και ο συζυγός της Φαμπρίτσιο Τραμπάλτσα βρισκόταν στην περιοχή για να ξεκουραστούν από τις υποχρεώσεις τους και γιόρτασαν τα γενέθλια της Πάολα ξέγνοιαστοι.

Οι φίλοι τους τον αναζητούσαν επί ώρες, ωστόσο οι διασώστες τους εντόπισαν αγκαλιά, νεκρούς.

Γλίτωσε από το σεισμό της Λ’ Άκουιλα και στον προχθεσινό έχασε το παιδί της

martina 1

Η μοίρα έπαιξε τραγικό παιχνίδι σε μια γυναίκα που επιβίωσε από τον καταστροφικό σεισμό του 2009 στη Λ’ Άκουιλα.

Η νεαρή Μαρτίνα Τούρκο, έζησε την οδυνηρή εμπειρία του σεισμού του 2009 και αποφάσισε να μετακομίσει σε άλλο μέρος της Ιταλίας.

Ο σεισμός όπως που χτύπησε τα ξημερώματα της Τετάρτης την Αρκουάτα ντελ Τρόντο της στέρησε τη μόλις 18 μηνών κόρη της Μαρισόλ, η οποία σκοτώθηκε από το φονικό πέρασμα του Εγκέλαδου, όταν καταπλακώθηκε στην κούνια της από το σπίτι τους που ισοπεδώθηκε.

Η ίδια η Μαρτίνα και ο σύντροφός της Μασιμιλιάνο σώθηκαν και βρίσκονται με ελαφρά τραύματα στο νοσοκομείο.

Τραγική ειρωνεία: Μελετούσε τους σεισμούς, ήταν σε άδεια και σκοτώθηκε από το σεισμό της Ιταλίας

Ακόμα μια τραγική ιστορία από το σεισμό της Ιταλίας έγινε γνωστή και προκαλεί συγκίνηση.

Η Τιτζιάνα Λο Πρέστι ήταν εργαζόμενη στην Πολιτική Προστασία με ειδικότητα τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Η άτυχη 60χρονη γυναίκα πήγε στην περιοχή Σαλέτε στο Αματρίτσε για να βοηθήσει τη μητέρα της, η οποία είχε υποβληθεί πρόσφατα σε εγχείρηση.

Η κόρη της δεν μπορούσε να τη βρει στο τηλέφωνο και ειδοποίησε τις Αρχές.

Τελικά διαπιστώθηκε ότι η Τιτζιάνα Λο Πρέστι δεν βρισκόταν πλέον εν ζωή…

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον σεισμό στην Ιταλία.

Σχετικές ειδήσεις