ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Τουρκία: Eπίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα (Vid)

Συναγερμός στην Τουρκία: Eπίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα (Vid)

Συναγερμός σήμανε στην είσοδο της πρεσβείας του Ισραήλ στην Άγκυρα τηςΤουρκίας,όταν ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι προσπάθησε να εισέλθει στο κτήριο και δέχτηκε τα πυρά του προσωπικού ασφαλείας, λίγο μετά τις 12:00 (ώρα Ελλάδος) σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Turk.

Το δίκτυο NTV μετέδωσε πως από τα πυρά ο δράστης «τραμαυτίσθηκε στα πόδια και εξουδετερώθηκε».

«Τα μέλη του προσωπικού είναι σώα και αβλαβή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Εμμανουέλ Ναχσόν.

Η τουρκική αστυνομία στον τόπο του επεισοδίου δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς πως ο δράστης φώναξε «Αλάχου Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) πριν πυροβοληθεί στο πόδι. Η αστυνομία εξετάζει το σακίδιο του, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προβείς ε ανατίναξη του, είπε ένας εικονολήπτης του Ρόιτερς που βρίσκεται επιτόπου. Η περιοχή έξω από την πρεσβεία έχει αποκλεισθεί από τις αρχές.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε πως ο δράστης είναι ψυχικά διαταραγμένος.

Το τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε πως το επεισόδιο σημειώθηκε όταν δύο άτομα αποπειράθηκαν να εισέλθουν στην πρεσβεία.
Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές αν υπήρξε και δεύτερος επίδοξος δράστης, όμως τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν αρχικά αναφέρει πως επρόκειτο για δύο άτομα.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει νωρίτερα πως ο δράστης σκοτώθηκε, αλλά αργότερα διευκρίνισαν πως «τραυματίσθηκε και εξουδετερώθηκε».

Δεν έχει διαπιστωθεί σχέση μεταξύ του δράστη και οποιασδήποτε οργάνωσης. Ο άνδρας αυτός δεν έχει ποινικό μητρώο, προστίθεται στην ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη.

Σχετικές ειδήσεις