ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ντιμπέιτ: Σκληρή μάχη μεταξύ των δύο υποψήφιων αντιπροέδρων Τιμ Κέιν και Μάικ Πενς (Vid)

ΗΠΑ-Ντιμπέιτ: Σκληρή μάχη μεταξύ των δύο υποψήφιων αντιπροέδρων Τιμ Κέιν και Μάικ Πενς (Vid)

Οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι των ΗΠΑ, Τιμ Κέιν και Μάικ Πενς, αναμετρήθηκαν τηλεοπτικά σήμερα (5/10). Ωστόσο το πολιτικό ενδιαφέρον των τοποθετήσεών τους, επικεντρώθηκε στους δύο προεδρικούς υποψηφίους, Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ, παρατηρεί το CNN.

Στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) κυριάρχησαν τα οικονομικά του Ντόναλντ Τραμπ, το μεταναστευτικό ζήτημα, η κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και ζητήματα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, όπως η κατάσταση στη Συρία και οι σχέσεις με τη Ρωσία.

Ο Κέιν, προεδρικός υποψήφιος της Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι για τον ίδιο και τη σύζυγό του, που έχουν έναν γιο, ο οποίος έχει υπηρετήσει με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εκτός των ΗΠΑ, «η σκέψη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, θα είναι ο αρχιστράτηγος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων είναι τρομακτική». Παράλληλα, ο Τιμ Κέιν δήλωσε ότι υπάρχουν θέματα για τα οποία οι ΗΠΑ μπορούν να συνεργαστούν με τη Ρωσία.

Από την άλλη μεριά, ο Μάικ Πενς υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν θα σεβαστεί μία διακυβέρνηση υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας της «ισχύος των ΗΠΑ».

Όπως, επίσης, πρόεκυψε από το ντιμπέιτ, η Χίλαρι Κλίντον και ο Τιμ Κέιν, θέλουν να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις στο αμερικανικό σύστημα υγείας (Obamacare). «Η Χίλαρι Κλίντον νομίζει ότι αυτό είναι μια καλή αρχή», υποστήριξε ο Πενς.

Δείτε φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

(Δείτε ολόκληρο το ντιμπέιτ στο παρακάτω βίντεο)

Σχετικές ειδήσεις