ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Τέταρτη φορά Καγκελάριος; Η Άνγκελα Μέρκελ ανακοινώνει την υποψηφιότητά της

Γερμανία: Τέταρτη φορά Καγκελάριος; Η Άνγκελα Μέρκελ ανακοινώνει την υποψηφιότητά της

Η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια καγκελάριος της Γερμανίας διεκδικώντας μία τέταρτη θητεία, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Όπως επιβεβαίωσαν πολλά πρακτορεία ειδήσεων το δήλωσε σε συνάντηση της ηγεσίας του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος σήμερα (20/11) στο Βερολίνο, σύμφωνα με κύκλους του κόμματός της.

Υψηλόβαθμα στελέχη του CDU συναντώνται σήμερα στο Βερολίνο για να προετοιμάσουν την τελευταία ετήσια διάσκεψη του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, πριν από τις εκλογές του επόμενου χρόνου. Η Μέρκελ πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδος).

Η 62χρονη Kαγκελάριος συνέδεσε την υποψηφιότητά της με την εκ νέου υποψηφιότητά της ως προέδρου του κόμματός της, ενώ δημόσια θα το ανακοινώσει στην βραδινή συνέντευξη τύπου, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel.

Η Μέρκελ είναι πρόεδρος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος από το 2000 και βρίσκεται στην εξουσία από το Νοέμβριο του 2005. Εάν επανεκλεγεί τον 2017 θα είναι καγκελάριος επί 12 χρόνια και αν παραμείνει και μετά θα είναι όσα και ο Χέλμουτ Κολ.

Πάντως, όπως υπογραμμίζει το Reuters, δεν είναι βέβαιο ότι αν κερδίσει και τέταρτη θητεία θα παραμείνει στην καγκελαρία μέχρι το τέλος της. Στο παρελθόν έχει η ίδια δηλώσει ότι θέλει να βρει την κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσει από την πολιτική και να μην παραμείνει για πολύ μεγάλο διάστημα.

Σχετικές ειδήσεις