ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Αίγυπτος: Σε τριήμερο πένθος η χώρα μετά το αιματηρό χτύπημα σε χριστιανικό ναό

Επίθεση Αίγυπτος: Σε τριήμερο πένθος η χώρα μετά το αιματηρό χτύπημα σε χριστιανικό ναό

Ειδήσεις | Αίγυπτος: Τριήμερο πένθος για την Αίγυπτο κήρυξε ο πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο παρεκκλήσι του Πέτρου και Παύλου, ακριβώς δίπλα στην έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας στο Κάιρο.

Τουλάχιστον 25 νεκροί αθώοι πολίτες και 49 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός, σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου.

«Η τρομοκρατία στοχεύει στους Κόπτες Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους της Αιγύπτου. Αλλά η Αίγυπτος μπορεί να προκύψει ακόμη πιο δυνατή και ενωμένη, κάτω από τέτοιες συνθήκες», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο ισχυρός άνδρας της Αιγύπτου. Χαρακτηρίζοντας την αποτρόπαια αυτή πράξη της βομβιστικής ενέργειας ως «έναν πόλεμο εναντίον του σπουδαίου αιγυπτιακού λαού», ο Αλ Σίσι διεμήνυσε ότι όσοι ευθύνονται για την επίθεση θα αντιμετωπίσουν τον «βαρύ πέλεκυ» της δικαιοσύνης.

Σημειώνεται πως ακριβώς αυτό το μήνυμα της ενότητας των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων έδωσαν οι ίδιοι οι πολίτες της χώρας, που συγκεντρώθηκαν σήμερα από τις δύο θρησκείες στο χώρο δίπλα από την πολύνεκρη έκρηξη και θέλησαν να διαδηλώσουν εναντίον της τρομοκρατίας.

Από την πλευρά της, και η Αγγλικανική Εκκλησία στην Αίγυπτο καταδίκασε την πολύνεκρη επίθεση, καθώς επίσης και ο Βρετανός πρέσβης στη χώρα Τζον Κάσσον, η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Αυρό και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Αμπντάλλα Μπιν Ζάγιεντ.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ για το μακελειό στο Κάιρο

Σχετικές ειδήσεις