ΚΟΣΜΟΣ

Χριστούγεννα τρόμου στην Ευρώπη - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Χριστούγεννα τρόμου στην Ευρώπη - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Την ώρα που το επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι στραμμένο στη Γερμανία, οι επισκέπτες και οι αγοραστές κατακλύζουν κατά εκατοντάδες τις αγορές σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με τιςαρχές να βρίσκονται επίσης σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού.

Στην Ιταλία, ο υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι έδωσε εντολή στην αστυνομία να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και τελετές και άλλες πολυσύχναστες περιοχές, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

Στη Γαλλία, όπου η επίθεση στο Βερολίνο ξύπνησε μνήμες από την παρόμοια επίθεση στη Νίκαια όπου 86 άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι αρχές προσπαθούν να καθησυχάσουν τους πολίτες σχετικά με την ασφάλειά τους κατά τη διάρκεια των επικείμενων εκδηλώσεων, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή επί 24ωρου βάσεως.

«Η αστυνομία βρίσκεται παντού. Έχουν στηθεί οδοφράγματα παντού» δήλωσε ο Λουντοβίς Φερλά, ένας έμπορος στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά στο Σανζ Ελιζέ του Παρισιού.

Στις Βρυξέλλες, όπου οι τρομοκράτες σκότωσαν 32 ανθρώπους σε επιθέσεις αυτοκτονίας τον Μάρτιο, δεν εφαρμόστηκαν επιπλέον μέτρα ασφαλείας. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν έστειλε μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter χθες το βράδυ ότι τα μέτρα ασφαλείας θα παραμείνουν στο επίπεδο 3 της τετράβαθμης κλίμακας.

Σχετικές ειδήσεις