ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Ευρώπη: Επέστρεψε αρχιεκτελεστής του ISIS με 400 στρατιώτες (pic)

Συναγερμός στην Ευρώπη: Επέστρεψε αρχιεκτελεστής του ISIS με 400 στρατιώτες (pic)

Η επιστροφή του Lavdrim Muhaxheri σε ευρωπαϊκό έδαφος επισημάνθηκε από τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και επιβεβαιώθηκε από τις συνεργαζόμενες δυνάμεις.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές της Ευρώπης μετά την πληροφορία ότι ο Κοσοβάρος τζιχαντιστής, Lavdrim Muhaxheri επέστρεψε στην Ευρώπη.

Πρόκειται για τον πρώην στρατιώτη του ΝΑΤΟ και νυν κορυφαίο εκτελεστή του ISIS, ο οποίος διαθέτει δικό του στρατό περί των 400 ατόμων που συντηρείται οικονομικά από το Ισλαμικό Κράτος.

Μάλιστα, ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτών του ISIS έχει καταφθάσει στην Ευρώπη ως πρόσφυγες. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο το πώς συνέχισαν την πορεία τους μέχρι τον προορισμό τους και πού κατέληξαν.

kosovaros1

Ο Lavdrim Muhaxheri είναι γνωστός και ως Abu Abdullah ο Κοσοβάρος και είναι αλβανικής καταγωγής. Στον διεθνή Τύπο έχει γραφτεί ότι στόχος του είναι να δημιουργήσει ομάδες σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη και να προβεί σε μαζικές τρομοκρατικές ενέργειες, δίχως να έχει διευκρινιστεί πού και πότε.

Παράλληλα, μαζί με τον Muhaxheri φέρεται να έχει επιστρέψει στην Ευρώπη και ο υπαρχηγός του και εκ των κεφαλών του ISIS, Ridvan Haqifi ο οποίος θεωρείται «εγκέφαλος» αρκετών διεθνών τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η ιταλική μυστική υπηρεσία ενημέρωσε τις Αρχές του Κοσόβου, οι οποίες αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε έρευνα, προκαλώντας αρκετά ερωτηματικά με τη στάση τους.

Σχετικές ειδήσεις