ΚΟΣΜΟΣ

«Ο εχθρός λαός»: Εβδομήντα άνθρωποι φυλακίστηκαν για «κατασκοπεία» στο Ιράν

«Ο εχθρός λαός»: Εβδομήντα άνθρωποι φυλακίστηκαν για «κατασκοπεία» στο Ιράν

Εβδομήντα άνθρωποι φυλακίστηκαν στην Τεχεράνη μετά την καταδίκη τους για τη διενέργεια κατασκοπείας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mizanonline που πρόσκειται στις ιρανικές δικαστικές Αρχές, επικαλούμενο δήλωση του γενικού εισαγγελέα της ιρανικής πρωτεύουσας.

«Οι 70 που καταδικάστηκαν για κατασκοπεία και εκτίουν την ποινή τους στις φυλακές της Τεχεράνης είχαν δώσει στους εχθρούς πληροφορίες της χώρας όσον αφορά διαφόρους τομείς, κυρίως τον πυρηνικό, τον στρατιωτικό, τον πολιτικό, τον κοινωνικό και τον πολιτιστικό», δήλωσε χθες το βράδυ (3/1) ο εισαγγελέας Αμπάς Τζαφαρί Ντολαταμπαντί.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με την ταυτότητα των φυλακισθέντων ή τη διάρκεια της ποινής που τους επιβλήθηκε, ούτε σχετικά με το ποιες είναι οι «εχθρικές» χώρες στις οποίες έδωσαν πληροφορίες.

Είναι η πρώτη φορά που οι δικαστικές Αρχές του Ιράν γνωστοποιούν την καταδίκη για κατασκοπεία ενός τόσο μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Στις 18 Οκτωβρίου, ο γενικός εισαγγελέας της Τεχεράνης είχε δηλώσει ότι έξι άνθρωποι είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για τη διενέργεια «κατασκοπείας» για τις ΗΠΑ. Πρόκειται για τον ιρανο-αμερικανό επιχειρηματία Σιαμάκ Ναμαζί και για τον πατέρα του Μοχαμάντ Μπαγέρ Ναμαζί, τον Λιβανέζο Νεζάρ Ζακά και τρεις Ιρανούς, τον Φαρχάντ Αμπντ-Σαλέχ, τον Καμράν Γαντερί και τον Αλιρεζά Ομιντβάρ.

Σχετικές ειδήσεις