ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση ενόπλου στο αεροδρόμιο της Φλόριντα: Πέντε νεκροί και 8 τραυματίες (photos&videos)

Επίθεση ενόπλου στο αεροδρόμιο της Φλόριντα: Πέντε νεκροί και 8 τραυματίες (photos&videos)

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Fort Lauderdale-Hollywood της Φλόριντα το απόγευμα της Παρασκευής- Πέντε νεκροί και 8 τραυματίες - Συνελήφθη ο δράστης - Σοκαριστικές εικόνες και βίντεο από το σημείο - Για τρομοκρατική επίθεση κάνουν λόγο οι Αρχές

Ο Εστεμπάν Σαντιάγκο φορώντας μια μπλούζα με θέμα τον Πόλεμο των Άστρων άνοιξε πυρ σήμερα στο διεθνές αεοροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ στην Φλόριντα, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τουλάχιστον 5 ανθρώπους, προτού αστυνομικοί τον συλλάβουν και τον θέσουν υπό κράτηση, γνωστοποίησαν οι αρχές και περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.

terminal

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 8 τραυματίστηκαν στο περιστατικό, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας του Μπρόουαρντ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται αστυνομικές πηγές, δράστης ήταν ο 26χρονος Εστεμπάν Σαντιάγκο και η ταυτότητά του ήταν στρατιωτική. Ήταν επιβάτης πτήσης από τον Καναδά και το όπλο της επίθεσης, ήταν ελεγμένο και με άδεια, και το είχε στις αποσκευές του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αρχική του αφετηρία ήταν η Αλάσκα και στον Καναδά άλλαξε πτήση.

Ο άνδρας φέρεται να μην είπε τίποτα την ώρα του περιστατικού, ενώ τον πυροβόλησαν αστυνομικοί καθώς επιχειρούσε να γεμίσει εκ νέου το όπλο του, μετέδωσε το MSNBC, επικαλούμενο μαρτυρίες.

Ο Τζον Σλίσερ, που δήλωσε στο MSNBC ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, περιέγραψε τον δράστη ως έναν «σιωπηλό άνδρα» που «πυροβολούσε εναντίον μας», την ώρα που «οι επιβάτες ανέμεναν να παραλάβουν τις αποσκευές τους».

«Έσκυψα και άρχισα να προσεύχομαι» τόνισε ο ίδιος, ενώ η σύζυγός του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε κάποιον που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι.

«Δεν είπε τίποτα, ήταν σιωπηλός όλη την ώρα, δεν φώναξε τίποτα» είπε από την πλευρά του ο Μαρκ Λία, ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 12.55 τοπική ώρα (19.55 ώρα Ελλάδας).

Από το διεθνές αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, περνούν πολλοί τουρίστες που ταξιδεύουν σε κρουαζιέρες ή που μεταβαίνουν σε κάποια χώρα της Καραϊβικής.

Νέοι πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο - Υπάρχει και δεύτερος δράστης;

Λίγη ώρα μετά το αιματηρό περιστατικό, υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες αναφορές για νέους πυροβολισμούς, σε άλλο σημείο του αεροδρομίου. Προς το παρόν οι αρχές δεν επιβεβαιώνουν το παραμικρό, αλλά τα ξένα δίκτυα κάνουν λόγο για δεύτερο ένοπλο, τον οποίο καταδιώκουν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Βίντεο - σοκ: Οι πρώτες στιγμές μετά την επίθεση

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και δεν επιτρέπει σε κανέναν να εισέλθει.

Ακόμα ένα σοκαριστικό βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όπου καταγράφεται η αγωνιώδης προσπάθεια των αρχών να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε έναν από τους τραυματίες, ο οποίος αιμορραγεί από τις σφαίρες που δέχτηκε.

Για τρομοκρατική ενέργεια κάνουν λόγο οι αρχές

Οι αμερικανικές αρχές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας, το οποίο στη συνέχεια επιβεβαίωσαν και επισήμως.

Σκηνές χάους στο αεροδρόμιο

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές όπου άνθρωποι σε κατάσταση πανικού έτρεχαν να σωθούν, την ώρα που άλλοι κατέφευγαν ακόμα και στον διάδρομο προσγείωσης απογείωσης του αεροδρομίου για να γλιτώσουν, όπως διακρίνεται και στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα σε απευθείας σύνδεση.

dont

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ παρακολουθεί το περιστατικό και ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον κυβερνήτη της Πολιτείας, ενώ με ανάρτησή του στο twitter εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

Σχετικές ειδήσεις