ΚΟΣΜΟΣ

Πτώση τουρκικού αεροσκάφους στο Κιργιστάν: Τουλάχιστον 37 οι νεκροί

Πτώση τουρκικού αεροσκάφους στο Κιργιστάν: Τουλάχιστον 37 οι νεκροί

Τουρκικό αεροσκάφος - Κιργιστάν: Τουλάχιστον 37 είναι οι νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους μεταφοράς εμπορευμάτων της Turkish Airlines σε κατοικίες κοντά στο αεροδρόμιο του Μπισκέκ στο Κιργιστάν, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Το Boeing 747 έπεσε σε κατοικημένη περιοχή - Έξι παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς - Σκηνές αποκάλυψης από το φρικτό δυστύχημα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροπλάνο κατέπεσε έξω από την πρωτεύουσα του Κιργιστάν, κοντά στο αεροδρόμιο και εντός κατοικημένης περιοχής, παρασέρνοντας στον θάνατο τουλάχιστον 37 ανθρώπους, σύμφωνα με το Russia Today.

kirgistan 4

Ο Μουχάμεντ Σβάροφ, αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι περί τις 07.40 τοπική ώρα μεταγωγικό αεροσκάφος ναυλωμένο από τουρκική εταιρεία συνετρίβη στο αεροδρόμιο του Μανάς στο Μπισκέκ εξαιτίας των δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται οι τέσσερις πιλότοι.

«Το αεροσκάφος έπεσε επάνω σε κατοικίες, σκότωσε ολόκληρες οικογένειες», δήλωσε στο AFP αυτόπτης μάρτυρας. «Δεν έχει μείνει τίποτε από τα σπίτια, οι άνθρωποι σκοτώθηκαν μαζί με ολόκληρες τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους, πολλοί κοιμόντουσαν».

kirgistan

Όπως αναφέρουν οι Αρχές ανάμεσα τους βρίσκονται και έξι παιδιά, ενώ από την συντριβή του αεροσκάφους καταστράφηκαν 32 σπίτια στο χωριό. Σύμφωνα με τον Μοκχάμεντ Σβαρόφ, υπεύθυνο του κέντρου διαχείρισης κρίσεων, στο υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, που έχει διαθέσει ομάδα τουλάχιστον 20 διασωστών.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του αεροδρομίου, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε μία ενδιάμεση στάση στο Μανάς, κατά την πτήση του από το Χονγκ Κονγκ προς την Κωνσταντινούπολη.

kirgistan 3

Εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών.

kirgistan 2

Σχετικές ειδήσεις