ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρή αναμένεται να είναι η μάχη στα δυτικά της Μοσούλης για την εκδίωξη των τζιχαντιστών

Σφοδρή αναμένεται να είναι η μάχη στα δυτικά της Μοσούλης για την εκδίωξη των τζιχαντιστών

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ, προετοιμάζονται για τη διεξαγωγή επιθετικής επιχείρησης στα δυτικά της Μοσούλης, σύμφωνα με το διοικητή των πολεμικών επιχειρήσεων, που είναι υπεύθυνος για την ανακατάληψη της πόλης.

Οι τζιχαντιστές αναμένεται να προβάλουν σθεναρή αντίσταση καθώς έχουν εγκλωβιστεί σε μια ολοένα και μικρότερη περιοχή της ιρακινής πόλης.

Την Δευτέρα (24/1) αξιωματούχοι της ιρακινής κυβέρνησης ανακοίνωσαν πως 100 μέρες μετά την έναρξη της επιχείρησης, οι ιρακινές δυνάμεις έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους το ανατολικό τμήμα της πόλης, εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές του Ι.Κ. από τον τελευταίο θύλακα τους στα ανατολικά του ποταμού Τίγρη.

Τουλάχιστον 161.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Μοσούλη, το τελευταίο μεγάλο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, έπειτα από την έναρξη της επιχείρησης των ιρακινών δυνάμεων για την ανακατάληψη της πόλης πριν από 100 μέρες, όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

«Μέχρι σήμερα τουλάχιστον 161.000 άνθρωποι εκτοπίσθηκαν στο εσωτερικό της χώρας λόγω των συγκρούσεων στην πόλη της Μουσούλης», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Στεφάν Ντουζαρίτς.

Ο αξιωματούχος των ΗΕ τόνισε πως την Κυριακή διανεμήθηκε ανθρωπιστική βοήθεια (τρόφιμα, πόσιμο νερό και είδη υγιεινής) σε 4.500 ανθρώπους σε συνοικία της ανατολικής Μοσούλης.

Σχετικές ειδήσεις