ΚΟΣΜΟΣ

Πανικός στο Παρίσι: Τρομοκρατική επίθεση στο Λούβρο - Αποκλεισμένη η περιοχή (Pics+Vids)

Πανικός στο Παρίσι: Τρομοκρατική επίθεση στο Λούβρο - Αποκλεισμένη η περιοχή (Pics+Vids)

Ένας Γάλλος στρατιώτης άνοιξε πυρ στο κέντρο του Παρισιού έξω από το μουσείο του Λούβρουόταν συνάδελφος του δέχθηκε επίθεση με μαχαίριστο κεφάλιπερίπου στις 10 το πρωί (τοπική ώρα), σύμφωνα με τηνL'Express. Σύμφωνα με την αστυνομία, πριν επιτεθεί ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ», γεγονός που υποδηλώνει ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Ο δράστης της επίθεσης είναι σοβαρά τραυματισμένος στην κοιλιά, ενώ ο στρατιώτης ελαφρά στο κεφάλι, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό RTL. «Χρειάστηκε απλά πέντε ράμματα στο τριχωτό της κεφαλής», σύμφωνα με ιατρικές πηγές στο νοσοκομείο που έχει μεταφερθεί.

louvre 1

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ένας στρατιώτης πυροβόλησε έναν άνδρα ο οποίος προσπάθησε να εισέλθει στο μουσείο του Λούβρου ο οποίος έφερε σακίδιο πλάτης και όταν του απαγορεύθηκε η είσοδος εκείνος έβγαλε μαχαίρι και αποπειράθηκε να επιτεθεί σε άλλον στρατιώτη.

Δε βρέθηκαν εκρηκτικά σύμφωνα με την έρευνα των πυροτεχνουργών στο σακίδιο, το οποίο περιείχε δύο μεγάλα μαχαίρια.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε σχετικά με την υπόθεση ότι ένα «σοβαρό περιστατικό δημόσιας ασφάλειας» βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του μουσείου του Λούβρου.

Ο κοντινός σταθμός του μετρό Palais Royal Musee du Louvre έχει κλείσει, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Twitter, ενώ το Reuters αναφέρει ότι η αστυνομία απέκλεισε το μουσείο.

Άλλη αστυνομική πηγή δήλωσε στο Reuters πως ο άνδρας προσπάθησε να μπει στο υπόγειο κατάστημα του μουσείου κρατώντας μια βαλίτσα. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως η περιοχή έχει εκκενωθεί.

Capture



Η περιοχή γύρω από το μουσείο έχει αποκλειστεί από πολυάριθμους αστυνομικούς που φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ένας στρατιωτικός άνοιξε πυρ, «τραυματίζοντας σοβαρά στην κοιλιά» τον δράστη, ενώ ένας στρατιώτης τραυματίσθηκε ελαφρά στο τριχωτό της κεφαλής, πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας Μισέλ Καντό.

Ο δράστης έχει τραυματισθεί από πέντε σφαίρες, διευκρίνισε. «Αντιμετωπίζουμε μια επίθεση από ένα άτομο που ήταν φανερά επιθετικό και αποτέλεσε άμεση απειλή και τα σχόλια του οποίου μας οδηγούν να πιστέψουμε ότι ήθελε να πραγματοποιήσει ένα τρομοκρατικό επεισόδιο», δήλωσε ο Καντό στους δημοσιογράφους.

«Υπήρχε και ένα δεύτερο άτομο που συμπεριφερόταν ύποπτα και το οποίο τέθηκε επίσης υπό κράτηση, αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει σχέση ανάμεσα στο άτομο αυτό και την επίθεση», πρόσθεσε ο Καντό.

Σχετικές ειδήσεις