ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη-βόμβα: Γιατί η Τζάκι Κένεντι παντρεύτηκε τον Ωνάση και τι προηγήθηκε (Vid)

Αποκάλυψη-βόμβα: Γιατί η Τζάκι Κένεντι παντρεύτηκε τον Ωνάση και τι προηγήθηκε (Vid)

Δεν προλάβαινε να δέχεται προτάσεις η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζάκι Κένεντι, αφού την ίδια χρονιά που έγινε κ. Ωνάση, δέχτηκε πρόταση γάμου από έναν στενό φίλο της οικογένειας των Κένεντι και προσωπικό σύμβουλο του πρώτου της συζύγου Τζον Φ. Κένεντι, τον Ντέιβιντ Όρμσμπι Γκορ.

Όμως όπως αναφέρουν οι New York Times, εκείνη την απέρριψε και η απόφαση της Τζάκι περιγράφεται λεπτομερώς σε μία χειρόγραφη επιστολή της, η οποία βρέθηκε τον περασμένο μήνα στο σπίτι του Όρμσμπι Γκορ.

Η επιστολή φέρει ημερομηνία 13 Νοεμβρίου 1968, έναν μήνα πριν παντρευτεί τον Έλληνα μεγιστάνα, Αριστοτέλη Ωνάση, και αναφέρει τις δυσκολίες που έφεραν κοντά την Κένεντι και τον Όρμσμπι Γκορ, που ήταν πρεσβευτής της Βρετανίας στην Ουάσιγκτον και χήρος, και πώς τις ξεπέρασαν μαζί.

«Γνωριζόμαστε τόσο πολύ καιρό, και μοιραστήκαμε και χάσαμε τόσα πολλά μαζί, ακόμα κι αν δεν είμαστε με τον τρόπο που θα θέλατε τώρα, ελπίζω ότι ο δεσμός της αγάπης και του πόνου δεν πρόκειται ποτέ να κοπεί», έγραφε η Κένεντι.

Οι Τάιμς αναφέρουν ότι ο Όρμσμπι Γκορ ήταν δύσπιστος σχετικά με τον γάμο της Τζάκι με τον Αριστοτέλη Ωνάση, μία απόφαση που την περιέγραφε στην επιστολή της. Έγραφε ότι ο Ωνάσης ήταν «μόνος και θέλει να με προστατεύσει από την μοναξιά. Μου είπε μόνο αν μπορώ να το κάνω και το αποφάσισα. Ξέρω ότι η απόφαση αυτή θα προκαλέσει έκπληξη για πολλούς ανθρώπους. Αλλά βλέπουν πράγματα σε μένα που ποτέ δεν θέλησα για τον εαυτό μου».

Στο σπίτι του πρώην διπλωμάτη βρέθηκαν δεκαοκτώ χειρόγραφες επιστολές της Κένεντι και μία δακτυλογραφημένη. Στη συλλογή συμπεριλαμβάνεται και η επιστολή που έστειλε με την απόρριψη της πρότασής του, όπου εξιστορεί τα όσα οι δυο τους είχαν μοιραστεί.

«Παρακαλώ γνωρίζεις, καλύτερα από τον καθένα, ότι δεν μπορούμε ποτέ να δούμε πραγματικά τι κρύβει η καρδιά του άλλου. Με ξέρεις. Και πρέπει να ξέρεις ότι ο άνθρωπος που περιγράφεις στην επιστολή σου, δεν είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να σε παντρευτεί».

Η συλλογή με τα γράμματα καθώς και άλλα προσωπικά αντικείμενα του Ντέιβιντ Όρμσμπι Γκορ, θα πωληθούν σε δημοπρασία που θα γίνει στο Λονδίνο στις 29 Μαρτίου.

Σχετικές ειδήσεις