ΚΟΣΜΟΣ

Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή που το φορτηγό «θερίζει» κόσμο στη Στοκχόλμη

Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή που το φορτηγό «θερίζει» κόσμο στη Στοκχόλμη

Τρομοκρατική επίθεση Σουηδία: Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η βόλτα σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Στοκχόλμης θα μετατρεπόταν σε τραγωδία.

Νέα σοκαριστικά πλάνα από την τρελή πορεία του φορτηγού έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας. Στο βίντεο, από κλειστό κύκλωμα τηλεόραση, φαίνονται πανικόβλητοι άνθρωποι να τρέχουν μέσα στο μαγαζί για να σωθούν από το φορτηγό που κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη των 80 χλμ.

Οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα στο μαγαζί γλιτώνουν κυριολεκτικά στο δευτερόλεπτο, καθώς το φορτηγό περνά ξυστά από δίπλα τους.

«Όχι» ουρλιάζει με αγωνία ένας άνδρας την ώρα που βλέπει το φορτηγό να περνά πάνω από πολίτες και να καρφώνεται στο πολυκατάστημα Ahlens.

tromok

«Άκουσα μία έκρηξη, μετά ουρλιαχτά. Πνίγηκα από τον καπνό» - Σοκαριστικές μαρτυρίες

«Γύρισα από την άλλη και είδα ένα μεγάλο φορτηγό να κατευθύνεται προς το μέρος μου. Έστριψε απότομα. Δεν έμοιαζε να έχει χάσει τον έλεγχο, επιδίωκε να χτυπήσει ανθρώπους» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Γκλεν Φόραν, Αυστραλός τουρίστας ηλικίας 40 ετών.

«Χτύπησε ανθρώπους, ήταν φοβερό. Χτύπησε ένα καροτσάκι με ένα παιδί μέσα, το παρέσυρε», περιέγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας, «χρειάστηκε πολλή ώρα προκειμένου η αστυνομία να φθάσει στην περιοχή. Υποθέτω ότι από την πλευρά τους ήρθαν σύντομα, όμως έμοιαζε σαν ο χρόνος να είχε σταματήσει», πρόσθεσε

«Άκουσα ένα θόρυβο σαν να σκάει βόμβα, αμέσως άρχισαν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από την είσοδο του καταστήματος και μετά πνιγήκαμε από τον καπνό», περιγράφει η 66χρονη Leander Nordling, η οποία την ώρα που το φορτηγό καρφώθηκε στο πολυκατάστημα, βρισκόταν στο τμήμα των αρωμάτων του Ahlens.

Όπως ήταν φυσικό μέσα στο κατάστημα επικράτησε πανικός και οι πελάτες μαζί με το προσωπικό κρύφτηκαν στην αποθήκη. «Υπήρχαν πολλοί φρουροί που μας υποδέχτηκαν έξω και μας συμβούλευσαν να απομακρυνθούμε από την περιοχή αμέσως», περιγράφει ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

«Βρισκόμασταν μέσα σε ένα κατάστημα παπουτσιών όταν ξαφνικά άκουσα έναν κρότο... και μετά ανθρώπους να ουρλιάζουν», ανέφερε η Jan Granroth στην εφημερίδα Aftonbladet, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

«Πήγαινα στον κεντρικό δρόμο, όταν ένα μεγάλο φορτηγό ήρθε από το πουθενά. Δεν μπορούσα να δω πως, αλλά βγήκε εκτός ελέγχου. Είδα να έχει πέσει πάνω σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους. Έτρεξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα από εκεί», λέει αυτόπτης μάρτυρας με το όνομα Δημήτρης, στην εφημερίδα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Σουηδία

Σχετικές ειδήσεις