ΚΟΣΜΟΣ

Αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Μεγάλη Βρετανία με πυροβολισμούς και συλλήψεις

Αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Μεγάλη Βρετανία με πυροβολισμούς και συλλήψεις

Η αστυνομία της Βρετανίας πυροβόλησε μία γυναίκα και συνέλαβε άλλα τέσσερα άτομα στο Λονδίνο και το γειτονικό Κεντ κατά τη διάρκεια μιας αντιτρομοκρατικής έρευνας που διεξήχθη την Πέμπτη (27/4).

Οι τέσσερις συνελήφθησαν ως ύποπτοι προετοιμασίας και εκτέλεσης τρομοκρατικών ενεργειών, είπε η μητροπολιτική αστυνομία (Σκότλαντ Γιάρντ) σε γραπτή δήλωση, προσθέτοντας ότι οι συλλήψεις δεν συνδέονται με τη σύλληψη στο Ουάιτχολ, το κυβερνητικό κέντρο της χώρας.

Η επιχείρηση έρχεται λίγες ώρες μετά τη σύλληψη ενός άνδρα με μαχαίρια που θεωρήθηκε ύποπτος προετοιμασίας τρομοκρατικής ενέργειας κοντά στο γραφείο της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Η γυναίκα που πυροβολήθηκε είναι σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, είπε η αστυνομία. Δεν έχει συλληφθεί ακόμα και βρίσκεται υπό αστυνομική φρούρηση στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τη δήλωση.

Η αστυνομία δεν αποκάλυψε τα ονόματα των πέντε, οι οποίοι βρίσκονταν, όπως είπε, υπό παρακολούθηση από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής ως μέρος μιας συνεχιζόμενης επιχείρησης των υπηρεσιών πληροφοριών.

Σχετικές ειδήσεις