ΚΟΣΜΟΣ

Ξεπερνούν κάθε προσδοκία! Αυτά τα σπάνια διαμάντια «κοστίζουν» 57 εκατ. δολάρια!

Ξεπερνούν κάθε προσδοκία! Αυτά τα σπάνια διαμάντια «κοστίζουν» 57 εκατ. δολάρια!

Αυτές οι δύο πολύτιμες πέτρες τέθηκαν προς πώληση σε δύο διαφορετικούς λαχνούς, καθώς αρχικά αποτελούσαν μονόπετρα δακτυλίδια. Αγοράστηκαν από το ίδιο πρόσωπο που έχει την έδρα του στην Ασία.

ΑΥΤΗ Η ΤΙΜΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ SOTHEBY'S

17 ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ 2

Ένα μπλε και ένα ροζ διαμάντι! Η απόλυτη «φαντασίωση» μίας γυναίκας... Ίσως είναι τα τα σπουδαιότερα σκουλαρίκια που έχουν τεθεί ποτέ σε δημοπρασία... Πωλήθηκαν στη Γενεύη αντί 57 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή 51,5 εκατομμύρια ευρώ!

Αυτό το ζευγάρι σκουλαρίκια αποτελείται από ένα σκουλαρίκι, το λεγόμενο Apollo Blue, που εκτιμάται μεταξύ 38 και 50 εκατ. δολ. (36 και 47 εκ. ευρώ), πωλήθηκε έναντι 42,087 εκ. δολ. (περίπου 38 εκ. ευρώ). Το άλλο σκουλαρίκι, ονομάζεται Artémis Pink (ροζ διαμάντι) και εκτιμάται μεταξύ 12,5 και 18 εκ. δολ. (12 και 17 εκ. ευρώ) και πωλήθηκε 15,33 εκ. δολ. (13,82 εκ. ευρώ). Μάλιστα, το Apollo Blue, είναι το μεγαλύτερο διαμάντι στην κατηγορία του που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία!

Βάρους 16,00 καρατίων και πιστοποιημένο ως Fancy Intense Pink, το εξαιρετικής ομορφιάς ροζ διαμάντι Artémis Pink έχει σχήμα αχλαδιού που ταιριάζει με αυτό του Apollo Blue. Σύμφωνα με το GIA, ανήκει στα «πιο χημικώς καθαρά» διαμάντια, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς, δίνει σε αυτόν τον τύπο της πέτρας μια ιδιαίτερα έντονη διαφάνεια.

Σχετικές ειδήσεις