ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Βρετανία - Τερέζα Μέι: Να μείνει ή να φύγει;

Εκλογές Βρετανία - Τερέζα Μέι: Να μείνει ή να φύγει;

Εκλογές Βρετανία:Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία ήταν πολύ περισσότερο του αναμενόμενου αρνητικό για την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, το μέλλον της οποίας τίθεται πλέον εν αμφιβόλω.

Ακολουθούν σχόλια κάποιων εκ των μελών του Συντηρητικού Κόμματός της για την θέση στην οποία έχει βρεθεί η Μέι:

Τζέικομπ Ρις Μογκ, ευρωσκεπτικιστής βουλευτής

«Θεωρώ ότι η κα Μέι θα συγκεντρώσει μεγάλη στήριξη. Είναι αρχηγός εδώ και λιγότερο από έναν χρόνο, πήρε την αρχηγία χωρίς καμία αντίρρηση, μια αδιαμφισβήτητη επιλογή με στήριξη από ολόκληρη τη χώρα. Δεν νομίζω ότι το Συντηρητικό Κόμμα είναι τόσο ασταθές ή τόσο αναξιόπιστος φίλος ώστε να άρει την στήριξή του προς την πρωθυπουργό».

Άννα Σούμπρι, φιλοευρωπαία βουλευτής

«Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, είναι μια αξιοθαύμαστη και πολύ ταλαντούχα γυναίκα και δεν αποφεύγει τις δύσκολες αποφάσεις, αλλά προφανώς τώρα θα πρέπει να αναλογιστεί τη θέση της».

«Η Τερέζα άφησε όντως το στίγμα της σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, αναλαμβάνει πάντα τις ευθύνες της και ξέρω ότι θα το κάνει και τώρα... Ήταν μια πολύ δεμένη ομάδα και ήταν η ομάδα της που διεξήγαγε αυτή την εκστρατεία. Φοβάμαι ότι κάναμε μάλλον μια φρικτή εκστρατεία, μάλλον εγώ είμαι υπερβολικά γενναιόδωρη. Η αλλαγή στάσης στην κοινωνική πρόνοια...δεν την έκανε να δείχνει η ισχυρή και σταθερή πρωθυπουργός και ηγέτις που είχε πει ότι θα είναι. Αυτό ήταν ένα πολύ βαρύ πλήγμα ως προς την ίδια την αξιοπιστία της».

Ίαν Ντανκαν Σμιθ, πρώην ηγέτης των Τόρις

«Θέλω απλώς λίγη σταθερότητα. Είναι πρωθυπουργός, παραμένει πρωθυπουργός και η χώρα πρέπει να έρχεται πρώτη».

Εντ Βέζει, πρώην υπουργός Πολιτισμού

«Νομίζω ότι θα αντέξει...με μια Βουλή χωρίς αυτοδύναμο κόμμα, το να χάσουμε την πρωθυπουργό μας θα ήταν καταστροφικό. Αν θελήσει να παραμείνει αρχηγός θα την στηρίξω».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις