ΚΟΣΜΟΣ

Η... «Δύναμη της Φύσης» του ιταλού γλύπτη, Λορέντσο Κουίν!

Η... «Δύναμη της Φύσης» του ιταλού γλύπτη, Λορέντσο Κουίν!

Εντυπωσίασε πριν από λίγο καιρό οΛορέντσο Κουίν (Lorenzo Quinn) με το έργο του «Υποστήριξη»: δυο γιγάντια λευκά χέρια τα οποία αναδύονται από ένα κανάλι της Βενετίας για να στηρίξουν δυο πλευρές του ξενοδοχείου Ca’ Sagredo.

«Η Βενετία είναι μια επιπλέουσα πόλη τέχνης που έχει αποτελέσει, για αιώνες, πηγή έμπνευσης για διάφορους πολιτισμούς» είχε δηλώσει, τότε. «Αλλά για να συνεχίσει να είναι, χρειάζεται την υποστήριξη της δικής μας γενιάς και των μελλοντικών, γιατί απειλείται από την αλλαγή του κλίματος και τη φθορά του χρόνου» είχε τονίσει. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο φημισμένος γλύπτης δηλώνει, μέσα από την τέχνη του, την ευαισθησία του για το φυσικό περιβάλλον του πλανήτη στον οποίο ζούμε.

φυση 2

Μια σειρά έργων του, με τίτλο «Δύναμη της Φύσης», απεικονίζει μια γυναίκα που περιστρέφει τον κόσμο γύρω από τον εαυτό της, έχοντάς τον δεμένο με ένα κομμάτι ύφασμα. Τη γυναίκα -υποθέτουμε ότι είναι η Μητέρα Φύση- δέρνει ένας δυνατός αγέρας, τυλίγοντας το ένδυμά της γύρω απ’ το σώμα της, ενώ τα μαλλιά της ανεμίζουν πίσω.

φυση 3

Ο Κουίν εμφάνισε ελαφρώς διαφορετικές εκδοχές αυτού του έργου σε διάφορα σημεία του πλανήτη, από τη Βρετανία έως τις ΗΠΑ και από το Μονακό έως τη Σιγκαπούρη. Κάθε εκδοχή δίνει τη δική της αίσθηση περιστροφικής κίνησης. Το κομμάτι υφάσματος που συγκρατεί τη γήινη σφαίρα είναι τεντωμένο, κι αυτό δηλώνει την ένταση μεταξύ του πλανήτη και της φιγούρας που τον πιλοτάρει.

φυση 4
φυση 5

Σχετικές ειδήσεις