ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Σουηδία: Επίθεση με κλεμμένο φορτηγό στη Στοκχόλμη – Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

Συναγερμός στη Σουηδία: Επίθεση με κλεμμένο φορτηγό στη Στοκχόλμη – Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

Πανικός επικράτησε στη Στοκχόλμη όταν «κλεμμένο» φορτηγό άρχισε να συγκρούεται με πολλά αυτοκίνητα πριν ο οδηγός το εγκαταλείψει και τραπεί σε φυγή.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η σουηδική αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη της εγκληματικής ενέργειας, η οποία χαρακτηρίζεται από τις αρχές ως «απόπειρα δολοφονίας».

nintchdbpict000331211285

Ομάδα εξουδετέρωσης βομβών έχει σπεύσει στο σημείο ενώ δεκάδες αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή, δύο μόλις μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) έξω από εμπορικό κέντρο στη Στοκχόλμη.

Το φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε στη σημερινή συντριβή ανήκε στην εταιρία Tjuvgods.se, μια εταιρεία ταχυμεταφορών που ιδρύθηκε για να βοηθά πρώην κρατούμενους και τοξικομανείς να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, Curre Cederstrom, δήλωσε ότι το φορτηγό διαπιστώθηκε ότι έλειπε από τις εγκαταστάσεις σήμερα το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Απριλίου, ο οδηγός ενός κλεμμένου φορτηγού σκότωσε πέντε πεζούς και τραυμάτισε 14 στο κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας.

Πηγή: The Sun

Σχετικές ειδήσεις