ΚΟΣΜΟΣ

Αγριογούρουνο προκάλεσε πανικό σε αεροδρόμιο της Τσεχίας!

Αγριογούρουνο προκάλεσε πανικό σε αεροδρόμιο της Τσεχίας!

Το αγριογούρουνο μπήκε στον χώρο του αεροδρομίου Βάτσλαβ Χάβελ

Ένα... άτακτο αγριογούρουνο μπήκε στην πίστα του διεθνούς αεροδρομίου της Πράγας και εξαιτίας του καθυστέρησε για αρκετή ώρα η απογείωση ενός αεροσκάφους της ρωσικής εταιρείας Aeroflot με προορισμό τη Μόσχα.

Τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, το αγριογούρουνο μπήκε στον χώρο του αεροδρομίου Βάτσλαβ Χάβελ, εξήγησε η εκπρόσωπος Μαρίκα Γιανουσκόβα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί. Όμως το αγριογούρουνο πρόβαλε σθεναρή αντίσταση στις Αρχές: αρνήθηκε πεισματικά να φύγει από τον διάδρομο απογείωσης και τελικά οι αστυνομικοί το πυροβόλησαν και το σκότωσαν.

«Είχαμε και στο παρελθόν προβλήματα με ζώα στο αεροδρόμιο, αλλά δεν θυμάμαι να μπήκε ποτέ αγριογούρουνο», σχολίασε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Κατερίνα Ρέντλοβα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι τσεχικές Αρχές προσπαθούν να μειώσουν τον πληθυσμό των αγριογούρουνων, τα οποία πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα. Στα προάστια της Πράγας προκαλούν συχνά σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες, ενώ δεν διστάζουν να επιτεθούν και σε μικρά σκυλιά όταν τα βγάζουν βόλτα οι ιδιοκτήτες τους.

Σχετικές ειδήσεις