ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Χιλιάδες πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν σπίτια (vid)

Γαλλία: Χιλιάδες πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν σπίτια (vid)

Χιλιάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στη νότια Γαλλία, με την πιο σοβαρή από τις πυρκαγιές να βρίσκεται κοντά στο θέρετρο του Σαιν Τροπέ.

Οι φωτιές έχουν κατακάψει μέχρι τώρα 7.000 στρέμματα κοντά στην ακτή της Μεσογείου και στο νησί της Κορσικής, όπου απειλήθηκαν σπίτια και κάηκαν αυτοκίνητα, εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου. «Πρόκειται για σκηνές αποκάλυψης» είπε ένας κάτοικος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Περισσότεροι από 2.000 πυροσβέστες και 19 αεροσκάφη, περιλαμβανομένων και 10 Canadair επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς, με τους δυνατούς ανέμους και την ξηρασία να στέκονται εμπόδιο στο έργο τους, για δεύτερη ημέρα. Η γαλλική κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους.

Στην περιοχή Λουμπερόν, που περιλαμβάνει πολλά ορεινά χωριά, οι φλόγες κατέκαψαν μεγάλη έκταση, ενώ χρειάστηκε να εκκενωθούν περίπου 100 κατοικίες, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Μία άλλη πυρκαγιά στη νότια Νίκαια αποτέφρωσε ένα σπίτι, τρία οχήματα και μία αποθήκη και υποχρέωσε τις αρχές να εκκενώσουν πολλές κατοικίες.

Η νότια Γαλλία πλήττεται από μεγάλες θερμοκρασίας και ξηρασία αυτό το καλοκαίρι, συνθήκες που ευνοούν την πρόκληση πυρκαγιών.

Σχετικές ειδήσεις