ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό Σεισμός: Απελπισμένοι γονείς αναζητούν τα παιδιά τους στα ερείπια του σχολείου που κατέρρευσε

Μεξικό Σεισμός: Απελπισμένοι γονείς αναζητούν τα παιδιά τους στα ερείπια του σχολείου που κατέρρευσε

Απελπισμένοι γονείς και διασώστες αναζητούν σήμερα (20/9) μέσα στα ερείπια του σχολείου που κατέρρευσε εξαιτίας του σεισμού στην Πόλη του Μεξικού ίχνη ζωής καθώς δεκάδες μικρά παιδιά πιθανόν να βρίσκονται θαμμένα κάτω από τα χαλάσματα.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών ανέρχεται σε περίπου 250 νεκρούς και σχεδόν οι μισοί από αυτούς βρίσκονταν στην πρωτεύουσα του Μεξικού.

mexico school earthquake 1

Στα συντρίμμια του σχολείου Enrique Rebsamen οι πυροσβέστες και οι στρατιώτες ανέσυραν τις σορούς 22 μικρών μαθητών και δύο ενηλίκων, ενώ αγνοούνται 30 παιδιά και 12 ενήλικες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Σκηνές χάους και οδύνης διαδραματίστηκαν στο σχολείο καθώς οι γονείς προσπαθούσαν να διατηρήσουν ζωντανή την ελπίδα ότι τα παιδιά τους δεν είναι νεκρά.

mexico school earthquake 2

«Συνεχίζουν να ανασύρουν παιδιά, αλλά δεν ξέρουμε τίποτα για την κόρη μου», λέει με δάκρυα στα μάτια η 32χρονη Αντριάνα Ντ'Φάργκο έπειτα από ώρες αναμονής για κάποια είδηση σχετικά με την τύχη της 7χρονης.

Περίπου τα μεσάνυχτα βρέθηκαν τρεις επιζώντες. «Οι συγγενείς της Φατίμα Ναβάρο», φώναξε ένας στρατιώτης στο σχολείο που βρίσκεται στη συνοικία Κοάπα, στα νότια της πόλης. «Η Φατίμα είναι ζωντανή!».

Ο Χόρχε Λόπες, ένας 49χρονος Ισπανός που ζει μόνιμα στην Πόλη του Μεξικού, δήλωσε στο AFP ότι όταν σημειώθηκε ο σεισμός έτρεξε σε ένα άλλο σχολείο, στη συνοικία Ρόμα όπου φοιτούν τα παιδιά του ηλικίας έξι και τριών, και διαπίστωσε ότι έχει καταρρεύσει αλλά τα παιδιά του ήταν ζωντανά και έντρομα.

«Φτάσαμε στο σχολείο και όλοι έκλαιγαν, όλοι ήταν πανικόβλητοι και τα παιδιά κρατιούνταν από ένα σχοινί. Είναι ανεξέλεγκτο. Δεν μπορείς να προστατευθείς από τη φύση».

18486745

Στο Twitter, συγγενείς των μαθητών ανέβαζαν εκκλήσεις για τους δικούς τους ανθρώπους, ανάμεσά τους και μια για τον 8χρονο Αλέξις Βάργκας Μαθίας, ο οποίος βρισκόταν στο σχολείο Enrique Rebsamen την ώρα του σεισμού.

Λίγες ώρες μετά τον σεισμό, κάποιοι συγγενείς των μαθητών ανέφεραν ότι έλαβαν ένα μήνυμα στο Whatsapp από δύο μαθήτριες που ήταν ζωντανές αλλά εγκλωβισμένες.

Ο πρόεδρος Νιέτα επισκέφθηκε αργά χθες το βράδυ το σχολείο και ανακοίνωσε τον απολογισμό των θυμάτων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τον φονικό σεισμό στο Μεξικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις