ΚΟΣΜΟΣ

Τιμή - ρεκόρ έπιασε πίνακας του Φερνάν Λεζέ! (video)

Τιμή - ρεκόρ έπιασε πίνακας του Φερνάν Λεζέ! (video)

Ένας πίνακας του Γάλλου ζωγράφου Φερνάν Λεζέ πωλήθηκε 70 εκατομμύρια δολάρια στη δημοπρασία που διοργάνωσε ο οίκος Christie's στη Νέα Υόρκη, ένα ποσό που αποτελεί ρεκόρ για έργο του καλλιτέχνη.

H ελαιογραφία "Contraste de formes", διαστάσεων 100 x 81 εκατοστών, που φιλοτεχνήθηκε το 1913 από τον ζωγράφο ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη Αρζαντάν της Νορμανδίας, είχε εκτιμηθεί στα 65 εκατομμύρια δολάρια από τον οίκο δημοπρασιών.

Το ποσό που προσφέρθηκε για τον συγκεκριμένο πίνακα, διαστάσεων 92 x 73 εκατοστών, αποτελεί σχεδόν το διπλάσιο του προηγουμένου ρεκόρ για τον γάλλο ζωγράφο (1881-1955), δηλαδή 39,2 εκατομμύρια δολάρια για το "Etude pour La femme en bleu" που πωλήθηκε το 2008 από τον οίκο Sotheby's.

Ένα ακόμη ρεκόρ καταρρίφθηκε για τον βέλγο σουρεαλιστή Ρενέ Μαγκρίτ, του οποίου ο πίνακας "Η αυτοκρατορία του φωτός" (1949) πωλήθηκε αντί 20,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο πίνακας "La corde sensible" του ίδιου ζωγράφου είχε πωληθεί 14,4 εκατομμύρια στερλίνες σε δημοπρασία του Christie's στο Λονδίνο, δηλαδή 17,9 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με την τότε συναλλαγματική ισοτιμία.

Σχετικές ειδήσεις