ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στο Λονδίνο: Ένοπλος μαχαίρωσε πολίτες - Νεκρός ο δράστης (pics&vids)

Τρόμος στο Λονδίνο: Ένοπλος μαχαίρωσε πολίτες - Νεκρός ο δράστης (pics&vids)
ASSOCIATED PRESS

Ο τρόμος επέστρεψε στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας - Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι κατά πολιτών σε πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου το απόγευμα της Κυριακής (02/02) - Έπεσε νεκρός από πυρά της Αστυνομίας - Τουλάχιστον δύο οι τραυματίες

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, αστυνομικοί πυροβόλησαν έναν άνδρα σε πολυσύχναστο δρόμο της περιοχής Στρίταμ του νότιου Λονδίνου.

Πιστεύεται ότι ο άνδρας είχε προηγουμένως επιτεθεί με μαχαίρι σε πολίτες τραυματίζοντας αρκετούς. Η Μητροπολιτική Αστυνομία, επιβεβαίωσε ότι εξετάζει το συμβάν ως τρομοκρατικό.

«Ένας άνδρας πυροβολήθηκε από ένοπλους αστυνομικούς στο Στρίταμ (νότιο Λονδίνο). Σε αυτό το στάδιο ένας αριθμός ανθρώπων φέρεται να έχουν μαχαιρωθεί. Οι περιστάσεις ερευνώνται - το περιστατικό χαρακτηρίστηκε ως σχετιζόμενο με την τρομοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά η αστυνομία σε ανάρτησή της στο Twitter.

Λίγο αργότερα η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο δράστης είναι νεκρός ενώ έκανε γνωστό ότι τουλάχιστον δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από την επίθεση.

Παράλληλα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες διεθνών Μέσων αναφέρουν ότι ο δράστης είχε κάποιου είδους αντικείμενο δεμένο στο στέρνο του ενώ μάρτυρες είπαν ότι τον είδαν να κρατάει ματσέτα.

Πολλά βίντεο της σκηνής αναρτήθηκαν στο Twitter. Σε ένα από αυτά, φαίνεται ένας άνδρας πεσμένος στο έδαφος σε έναν εμπορικό δρόμο και τουλάχιστον δύο ένοπλοι αστυνομικοί προτάσσουν τα όπλα τους πίσω από ένα αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά με τα μπλε φώτα του αναμμένα.

Ένα άλλο βίντεο δείχνει ελικόπτερα να υπερίπτανται του σημείου και αστυνομικά αυτοκίνητα στους παρακείμενους δρόμους.

Δείτε εικόνα από το σημείο της επίθεσης στα βίντεο που ακολουθούν:

Το τελευταίο παρόμοιο περιστατικό στο Λονδίνο ήταν τον Νοέμβριο, όταν η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα που φορούσε ψεύτικο γιλέκο με εκρηκτικά και ο οποίος είχε σκοτώσει με μαχαίρι δύο ανθρώπους και είχε τραυματίσει τρεις ακόμα προτού εξουδετερωθεί από τους περαστικούς. Οι Αρχές είχαν αποκαλέσει το περιστατικό τρομοκρατική επίθεση.

Δείτε περισσότερες εικόνες στη gallery και τα βίντεο που ακολουθούν:

Βίντεο που κυκλοφορεί στα social media δείχνει έναν άνδρα πεσμένο στο πεζοδρόμιο έξω από ένα κατάστημα καθώς ένοπλοι αστυνομικοί έχουν σταμένα τα όπλα τους προς το ακίνητο σώμα του.

Δείτε το βίντεο:

Όπως μετέδωσε το BBC, μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν τρεις πυροβολισμούς λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Η Αστυνομία ζητά από τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

Δείτε την αρχική ενημέρωση της Αστυνομίας:

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες για την άμεση ανταπόκρισή τους, δηλώνοντας πως η σκέψη του είναι στους τραυματίες και όσους επηρεάστηκαν από το περιστατικό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Το ήξερες; Γιατί η σημερινή Κυριακή είναι η πιο ξεχωριστή μέρα του 21ου αιώνα (photos)

Κόμπι Μπράιαντ: Η συγκινητική ανάρτηση της Βανέσα Μπράιαντ για την κόρη της

Σχετικές ειδήσεις