ΚΟΣΜΟΣ

Ρικ Πέρι: Τρομοκράτες – Ισλαμιστές κυβερνούν την Τουρκία!

Ρικ Πέρι: Τρομοκράτες – Ισλαμιστές κυβερνούν την Τουρκία!

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Τουρκίας στις δηλώσεις του υποψήφιου για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και κυβερνήτη του Τέξας Ρικ Πέρι, λόγω των δηλώσεων που έκανε κατά τη διάρκεια ντιμπέϊτ στη Νότια Καρολίνα.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι "η Τουρκία δεν έχει καμιά σχέση με τη χώρα που ήταν σύμμαχος μας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70, όταν ήμουν πιλότος σε βάση των Η.Π.Α. εκεί" και ότι "η Τουρκία ηγείται από Ισλαμιστές τρομοκράτες".

Παράλληλα, αμφισβήτησε τη συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και δήλωσε ότι πιστεύει πως δεν πρέπει να λάβει την οικονομική βοήθεια των Η.Π.Α.

Η απάντηση της Τουρκίας ήρθε με ανακοίνωση εις βάρος του Αμερικανού πολιτικού, λέγοντας πως τα σχόλια του Πέρι είναι αβάσιμα και ακατάλληλα και ότι οι Αμερικανοί πολίτες δεν έχουν χρόνο για χάσιμο με υποψηφίους που δε γνωρίζουν καν ποιοι είναι οι σύμμαχοι τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η Τουρκία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ όταν ο κυβερνήτης του Τέξας ήταν μόλις 2 ετών.

Η Τουρκία, η οποία έχει συμμετάσχει σε αποστολές του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και άλλες περιοχές, δήλωσε πως είναι στην πρώτη γραμμή κατά της τρομοκρατίας.

Πρόσφατα, η Τουρκία άρχισε να φιλοξενεί σύστημα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης ως μέρος του αμυντικού συστήματος πυραύλων του ΝΑΤΟ, το οποίο είναι σε θέση να αντιμετώπισει τις απειλές βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν. Οι Η.Π.Α. πρόσφατα έστειλαν τέσσερα μη επανδρωμένα σκάφη Predator για να βοηθήσουν την Τουρκία στον αγώνα κατά των Κούρδων, αλλά δεν έχουν στείλει οικονομική βοήθεια.

Τέλος, η Τουρκική δήλωση επεσήμανε πως η χαμηλή θέση του Πέρι στις σφυγμομετρήσεις καταδεικνύουν πως τις απόψεις του δεν τις ενστερνίζεται ο Αμερικανικός λαός.