ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Έξι οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση στην πόλη Αφρίν

Συρία: Έξι οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση στην πόλη Αφρίν
AP Images

Τουλάχιστον έξι πολίτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη βόμβας στη βορειοδυτική Συρία το Σάββατο, ανέφεραν τοπικές πηγές. Το PKK κατονομάζει ως υπεύθυνο της επίθεσης η Τουρκία με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένα όχημα φορτωμένο με εκρηκτικά εξερράγη σε μια βιομηχανική περιοχή στην πόλη Αφρίν, ανέφεραν οι πηγές.

Κανένας οργανισμός δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία πιθανώς πραγματοποιήθηκε από την τρομοκρατική ομάδα YPG/PKK, κάτι που υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια της 30χρονης εκστρατείας του κατά της Τουρκίας, το PKK - που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ - ήταν υπεύθυνο για τους θανάτους περίπου 40.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και βρεφών.

Η ανακοίνωση των Τούρκων

«Η τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG για ακόμα μια φορά επιτέθηκε σε αθώους πολίτες στο κέντρο της Αφρίν», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

«Οι τρομοκράτες σκότωσαν πέντε αθώους πολίτες και τραυμάτισαν άλλους 22 πολίτες, σε βομβιστική επίθεση που έγινε στη βιομηχανική περιοχή», υπογραμμίζουν οι Τούρκοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα μέτρα την επόμενη εβδομάδα