ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Κάστρο με Τσάβεζ

Συνάντηση Κάστρο με Τσάβεζ

Φωτογραφίες του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες με τον πρώην ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, δημοσίευσε στο twitter του ο υπουργός Πληροφόρησης της Βενεζουέλας Άντρες Ισάρα.

Οι δύο άνδρες φαίνεται να συνομιλούν λίγο πριν ο Τσάβες επιστρέψει στο νοσοκομείο της Αβάνας αφού ακόμα αναρρώνει μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε.

Σύμφωνα με τον Ισάρα, οι δύο πρόεδροι είχαν δίωρη συνάντηση. Η κυβέρνηση λέει ότι ο πρόεδρος Τσάβες αναρρώνει με ταχύ ρυθμό μετά την επέμβαση και θα είναι έτοιμος να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Ισάρα πρόσθεσε ότι ο Τσάβες δέχθηκε ακόμη ένα τηλεφώνημα από την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, επίσης πρώην καρκινοπαθή, η οποία του επισήμανε ότι πρέπει να ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα της θεραπείας του με πειθαρχία.

Δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το πότε θα επιστρέψει ο Τσάβες, κι η αντιπολίτευση ζητεί να ονομαστεί αντικαταστάτης του.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η «ανωμαλία» στους ιστούς που εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή του σώματος του Τσάβες όπου είχε προσβληθεί από καρκίνο αφαιρέθηκε. Αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον ιστό που αφαιρέθηκε, ώστε να σχηματιστεί η πλήρης εικόνα.