ΚΟΣΜΟΣ

Παρόντες στη λειτουργία του Πάπα οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι

Παρόντες στη λειτουργία του Πάπα οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι

Το παρόν στην υπαίθρια λειτουργία που θα τελέσει ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ θα δώσουν οι τέσσερις υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές στο Μεξικό.

Στον κατάλογο με τους προσκεκλημένους βρίσκεται και ο Κάρλος Σλιμ, ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, ο Ενρίκε Πένα Νιέτο, υποψήφιος του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI), που προβάλλεται ως φαβορί από τις δημοσκοπήσεις, η Χοσεφίνα Βάσκες Μότα, του Κόμματος Εθνικής Δράσης (PAN) του νυν προέδρου Φελίπε Καλδερόν και ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, του Κόμματος Δημοκρατικής Επανάστασης (RPD, αριστερά), υποψήφιος για δεύτερη συνεχή φορά, ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους, όπως και ο Γκαμπριέλ Κουάδρι, του μικρού κόμματος Νέα Συμμαχία.

Επιπλέον θα παραστούν, εκτός του Σλίμ, ο Λορένσο Σερβίτιε, πρόεδροε του ομίλου Bimbo, ο Εμίλιο Ασκαράγα Ζαν, πρόεδρος του καναλιού Televisa καθώς και ο Ρικάρντο Σαλίνας, του καναλιού TV Azteca.

Πάντως, η παρουσία των υποψηφίων προκάλεσε διαμαρτυρίες στο Μεξικό, μια χώρα της οποίας το Σύνταγμα είναι αυστηρό όσον αφορά το διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους και η οποία, στη διάρκεια ενός μεγάλου μέρους του 20ού αιώνα, δεν είχε καμία διπλωματική σχέση με το Βατικανό.