ΚΟΣΜΟΣ

Ζαχάροβα: Η δυτική προπαγάνδα για πόλεμο κατέρρευσε – Πέρασε στην ιστορία η 15η Φεβρουαρίου

Μαρία Ζαχάροβα
Η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.
Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, έκανε λόγο για κατάρρευση της δυτικής προπαγάνδας για πόλεμο στην Ουκρανία.

Το θρίλερ με την κρίση στην Ουκρανία συνεχίζεται, με τις τελευταίες εξελίξεις να δείχνουν τάσεις αποκλιμάκωσης της έντασης. Ρωσικά στρατεύματα αποσύρονται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της χώρας, ενώ την ίδια ώρα τοποθετήσεις αξιωματούχων δείχνουν ότι το ενδεχόμενο σύρραξης – για την ώρα τουλάχιστον – απομακρύνεται.

Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση της Μαρίας Ζαχάροβα, εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Η 15η Φεβρουαρίου θα γραφεί στην ιστορία ως η ημέρα που η δυτική προπαγάνδα για πόλεμο καταρρίφθηκε. Ντροπιασμένη και κατεστραμμένη χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα», έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook.

Η Ουκρανία και οι Δυτικοί κατάφεραν να εμποδίσουν μια κλιμάκωση εκ μέρους της Ρωσίας, δήλωσε από την πλευρά του ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, λίγο μετά την ανακοίνωση της έναρξης αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων από τις περιοχές γύρω από την Ουκρανία. «Μαζί με τους εταίρους μας, καταφέραμε να εμποδίσουμε οποιαδήποτε νέα κλιμάκωση εκ μέρους της Ρωσίας», δήλωσε ο υπουργός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Στρατεύματα επιστρέφουν στα στρατόπεδα λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας