ΚΟΣΜΟΣ

«Ροζ» σκάνδαλο καίει τους πράκτορες του Ομπάμα

«Ροζ» σκάνδαλο καίει τους πράκτορες του Ομπάμα

Σε διαθεσιμότητα ετέθησαν 11 πράκτορες των ΗΠΑ, που συνόδευαν τον Μπαράκ Ομπάμα στην επίσκεψή του στην Κολομβία.

Οι πράκτορες ανακλήθηκαν λόγο «απρεπούς συμπεριφοράς», που σύμφωνα με πληροφορίες οφείλεται στην αγορά ερωτικών υπηρεσιών από ιερόδουλες, πριν την άφιξη του αμερικανού προέδρου στην Κολομβία, καθώς σύμφωνα με την "Washington Post" προσπάθησαν να φέρουν πόρνες στο ξενοδοχείο κάνοντας χρήση αλκοόλ.

Το «ροζ» σκάνδαλο σκίασε την επίσκεψη του Ομπάμα στην Κολομβία, όπου ταξίδεψε για τη σύνοδο των χωρών της αμερικανικής ηπείρου, την ώρα που είναι η πρώτη φορά μετά από δεκαετίες που ένας αμερικανός πρόεδρος διανυκτερεύει στη χώρα, μετά τη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας.

Ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών Εντ Ντόνοβαν ανέφερε πως οι πράκτορες ανακλήθηκαν, χωρίς να δίνει αριθμό, λόγω απρεπούς συμπεριφοράς. Το περιστατικό «δεν αντανακλά την συμπεριφορά του προσωπικού μας που ταξιδεύει καθημερινά στη χώρα και στον κόσμο εκτελώντας τα καθήκοντά του με αφοσίωση κι επαγγελματισμό» αναφέρουν οι μυστικές υπηρεσίες.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Ομπάμα δεν αποσπάστηκε από το σκάνδαλο, το οποίο απασχόλησε κυρίως τον Τύπο. Την ίδια ώρα, το Fox News μετέδωσε ότι γίνεται έρευνα και εις βάρος πέντε αμερικανών στρατιωτικών.