ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη για τον Γούιλ Σμιθ: Του ζήτησαν να αποχωρήσει από την τελετή των Όσκαρ μετά το χαστούκι

Αποκάλυψη για τον Γούιλ Σμιθ: Του ζήτησαν να αποχωρήσει από την τελετή των Όσκαρ μετά το χαστούκι
Νέα αποκάλυψη για το τι συνέβη στην τελετή των Όσκαρ μετά το χαστούκι που έριξε ο Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ
AP PHOTO

Νέα αποκάλυψη για το τι συνέβη στην τελετή των Όσκαρ μετά το χαστούκι που έριξε ο Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ

Στην αποκάλυψη ότι τα πρώτα λεπτά μετά το χαστούκι που έριξε ο Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ του ζητήθηκε να αποχωρήσει από την τελετή προχώρησαν μέλη της Ακαδημίας του Κινηματογράφου προσθέτοντας ότι ο δράστης του επεισοδίου που σόκαρε το Χόλιγουντ αρνήθηκε να το κάνει.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε στη σκιά του ερωτήματος γιατί επετράπη στον Γουίλ Σμιθ να μείνει στον χώρο της τελετής της απονομής των βραβείων Όσκαρ μετά από μια τέτοια ενέργεια.

«Τα πράγματα εξελίχθηκαν με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε. Ενώ θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ζητήθηκε από τον Γουίλ Σμιθ να αποχωρήσει από την τελετή και εκείνος αρνήθηκε, θα θέλαμε, επίσης, να αναγνωρίσουμε ότι θα έπρεπε να χειριστούμε διαφορετικά την κατάσταση» ανέφερε η Ακαδημία σε ανακοίνωσή της.

Τα μέλη της διοίκησης της Ακαδημίας τα οποία συναντήθηκαν χθες, Τετάρτη, με μόνο αντικείμενο το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ, ανακοίνωσαν, επίσης, ότι έχουν ξεκινήσει πειθαρχικές διαδικασίες κατά του ηθοποιού για παραβίαση των κανόνων συμπεριφοράς.

Όπως διευκρινίστηκε ο Γουίλ Σμιθ θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του μέσω γραπτού υπομνήματος πριν την επόμενη συνεδρίαση της διοίκησης της Ακαδημίας στις 18 Απριλίου.

Κατά την Ακαδημία οι πειθαρχικές ποινές σε βάρος του Γουίλ Σμιθ θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν από αναστολή της ιδιότητας του μέλους, αποβολή ή άλλες κυρώσεις.

Στην ανακοίνωσή της, μάλιστα, η Ακαδημία χρησιμοποιεί βαρύτερες εκφράσεις για ό,τι συνέβησαν στην τελετή απονομής των Όσκαρ αναφέροντας «οι ενέργειες του Γουίλ Σμιθ στα 94α Όσκαρ ήταν βαθιά σοκαριστικές για όλους όσοι τις είδαν είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω της τηλεόρασης. Κρις Ροκ θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από εσένα για ό,τι έζησες στην σκηνή και να σε ευχαριστήσουμε για την δύναμη που έδειξες εκείνη τη στιγμή. Θα θέλαμε, επίσης, να ζητήσουμε συγγνώμη από τους υποψηφίους τους καλεσμένους και τους τηλεθεατές για αυτό που συνέβη σε μια τελετή που θα έπρεπε να είναι μια γιορτή»

Διαβάστε επίσης:

Όσκαρ: Οι θεωρίες συνωμοσίας πίσω από το χαστούκι της χρονιάς - Σκηνοθετημένο ή... ψεύτικο μάγουλο;

Γουίλ Σμιθ: Αυτή είναι η τιμωρία που εξετάζει η Ακαδημία μετά το χαστούκι