ΚΟΣΜΟΣ

Γουίλ Σμιθ: Αυτή είναι η τιμωρία που εξετάζει η Ακαδημία μετά το χαστούκι

Γουίλ Σμιθ: Αυτή είναι η τιμωρία που εξετάζει η Ακαδημία μετά το χαστούκι
O Γουίλ Σμιθ παραμένει στο μικροσκόπιο της Ακαδημίας των Όσκαρ για το χαστούκι στον Γουίλ Σμιθ
AP PHOTO

O Γουίλ Σμιθ παραμένει στο μικροσκόπιο της Ακαδημίας των Όσκαρ για το χαστούκι στον Γουίλ Σμιθ

Το χαστούκι που έριξε ο Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ στη φετινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ με την Ακαδημία να αναζητά τρόπο να αντιδράσει ώστε να μην φανεί ότι η κίνηση του διάσημου ηθοποιού θα παραμείνει ατιμώρητη.

Σύμφωνα με την Page Six της New York Post ένα από τα σενάρια που εξετάζονται σε περίπτωση κατά την οποία δεν αποφασιστεί να αφαιρεθεί από τον Γουίλ Σμιθ το Όσκαρ που του απονεμήθηκε για την ερμηνεία του στην ταινία King Richard, είναι να επιβληθεί ένα ιδιότυπο εμπάργκο για το 2023.

«Πιστεύω ότι η Ακαδημία είναι πολύ οργισμένη. Τα μέλη της με τα οποία έχω επικοινωνήσει είναι οργισμένοι που αυτό συνέβη στη σκηνή των Όσκαρ. Θα υπάρξει τιμωρία. Δεν πιστεύω ότι θα του αφαιρέσουν το Όσκαρ, αυτό του δόθηκε για την ερμηνεία του» δήλωσε ο ειδικός επί των θεμάτων της Ακαδημίας, Matt Belloni.

«Αλλά δεν θα μου κάνει έκπληξη αν τον βάλουν «στον πάγο» για έξι μήνες, έναν χρόνο, να προχωρήσουν, δηλαδή, ένα δημόσιο «ράπισμα» που θα το νιώσει και αυτός, να μην του επιτρέψουν, δηλαδή, να είναι υποψήφιος για την ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί για το 2023» πρόσθεσε ο ίδιος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σενάριο, ο Γουίλ Σμιθ δεν θα είναι υποψήφιος για Όσκαρ για την ταινία «Emancipation» που αναμένεται στους κινηματογράφους το 2023.

Σύμφωνα με τον Belloni η απολογία του Σμιθ ήρθε με καθυστέρηση: «Δεν συνέβη στη σκηνή των Όσκαρ. Απολογήθηκε μόνο στην Ακαδημία και τους άλλους υποψήφιους αλλά όχι στον Κρις Ροκ. Αλλά και η συγγνώμη που ζήτησε αργότερα από τον Ροκ μέσω του Instagram έμοιαζε σαν μια απολογία για λόγους δημοσίων σχέσεων».

Η ταινία Emancipation αφορά την απόδραση ενός σκλάβου από τους κυνηγούς του κατά την περίοδο του Αμερικανικού Εμφυλίου μέσω των βάλτων της Λουιζιάνας προκειμένου να ενταχθεί στους Βόρειους.

Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία του σκλάβου με το όνομα Πίτερ ο οποίος έγινε γνωστός από τη φωτογραφία με την μαστιγωμένη πλάτη του κατά τη διάρκεια της ιατρικής εξέτασης για να καταταχθεί στον στρατό.

Διαβάστε επίσης:

Όσκαρ 2022: Τι δεν έδειξαν οι κάμερες μετά το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ

Η μητέρα του Γουίλ Σμιθ τον δικαιολογεί για το χαστούκι - Τι είπε για τη συμπεριφορά του στα Όσκαρ