ΚΟΣΜΟΣ

Τζόνι Ντεπ - Άμπερ Χερντ: Τα 42 ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι ένορκοι

Τζόνι Ντεπ - Άμπερ Χερντ: Τα 42 ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι ένορκοι
Στην τελική της ευθεία η δίκη του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ
AP

Στην τελική της ευθεία η δίκη του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ

Στην τελική της ευθεία έχει μπει η δίκη με αντίπαλους τον Τζόνι Ντεπ και την Άμπερ Χερντ που επιδόθηκαν σε ένα πρωτοφανές δημόσιο «ξεκατίνιασμα» για τη σχέση τους με τους επτά ενόρκους να καλούνται να καταλήξουν σε μια απόφαση σχετικά με τη μήνυση των δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων που έχει υποβάλει ο Αμερικανός ηθοποιός κατά της πρώην συζύγου του.

Η διαδικασία, ωστόσο, μόνο εύκολη και απλή δεν είναι καθώς οι ένορκοι καλούνται να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο με 42 ερωτήσεις, 24 από τις οποίες αφορούν τα όσα υποστηρίζει η πλευρά του Τζόνι Ντεπ και οι 18 η πλευρά της Άμπερ Χερντ.

Στις συνολικά 8 σελίδες με τις ερωτήσεις οι ένορκοι θα πρέπει να απαντήσουν με βάση όσα άκουσαν τις προηγούμενες έξι εβδομάδες για την τετραετή σχέση και τον διάρκειας 15 μηνών γάμο του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ ενώ παράλληλα το σώμα των ενόρκων θα πρέπει να τοποθετηθεί και επί των αποζημιώσεων που ζητούν οι δύο πλευρές.

Ο Τζόνι Ντεπ ζητά 50 εκατομμύρια για συκοφαντική δυσφήμιση με άρθρο που έγραψε η Χερντ στην Washington Post το 2018 υποστηρίζοντας ότι ήταν επιζήσασα συζυγικής βίας με την σύζυγο του ηθοποιού να ζητά 100 εκατ. δολάρια υποστηρίζοντας ότι τη συκοφάντησε ο δικηγόρος του Ντεπ με τη φράση «απόλυτη απάτη» για τους ισχυρισμούς της.

Στο επίμαχο έγγραφο οι ένορκοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούν τρεις θέσεις που κατήγγειλε ο Τζόνι Ντεπ:

  • Η πρώτη ότι η Άμπερ Χερντ «μίλησε κατά της σεξουαλικής βίας και αντιμετώπισε την οργή. Αυτό πρέπει να αλλάξει»
  • Η δεύτερη είναι «πριν από δύο χρόνια έγινα δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπούσα την συζυγική βία και ένιωθα την πλήρη δύναμη της οργής της κουλτούρας κατά των γυναικών που μιλούν δημόσια».
  • Η τρίτη «είχα το σπάνιο προνόμιο να διαπιστώσω σε πραγματικό χρόνο πώς οι θεσμοί προστατεύουν τους άνδρες που κατηγορούνται για κακοποίηση».

Για κάθε πρόταση οι ένορκοι πρέπει να δουν αν ο Τζόνι Ντεπ απέδειξε τη δυσφήμιση και αν απαντήσουν όχι να συνεχίσουν αλλά αν απαντήσουν ναι πρέπει να παρουσιάσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και αποδείξεις

Για τους ισχυρισμούς της Άμπερ Χερντ κατά του Τζόνι Ντεπ πρέπει να απαντήσουν σε έξι ερωτήσεις για τρεις δηλώσεις από τον δικηγόρο του ηθοποιού το 2020:

  • Η πρώτη ότι η Χερντ «χρησιμοποίησε ψευδείς ισχυρισμούς για σεξουαλική βία τόσο ως ξίφος όσο και ως ασπίδα»
  • Η δεύτερη ότι όσα υποστήριξε η πρώτη η Χερντ ήταν μια «ενέδρα»
  • Η τρίτη ότι η Χερντ μαζί τους φίλους της σκηνοθέτησε μια σκηνή εγκλήματος κάνοντας λόγο για «απόλυτη απάτη»

Το πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία προκύπτει από το γεγονός ότι ήδη οι ένορκοι ζήτησαν διευκρινίσεις για το αν η ερώτηση που αφορούσε το άρθρο γνώμης της Χερντ στην Washington Post θα έπρεπε να κριθεί μόνο από τον τίτλο ή και από το περιεχόμενό του.

Σχετικές ειδήσεις