ΚΟΣΜΟΣ

Tζόνι Ντεπ-Άμπερ Χερντ: Τέσσερα πιθανά σενάρια για την πολυσυζητημένη δίκη λίγο πριν την απόφαση

O Τζόνι Ντεπ και η Άμπερ Χερντ
O Τζόνι Ντεπ και η Άμπερ Χερντ
ΑΡ

Πλησιάζει η ώρα της απόφασης στην πολύκροτη δίκη του Τζόνι Ντεπ με την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

Η δίκη του Ντεπ εναντίον της Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση ολοκληρώνεται μετά από έξι εβδομάδες καταθέσεων και ηχηρών αποκαλύψεων για τη σχέση του λαμπερού πρώην ζεύγους. Οι δύο ηθοποιοί έβγαλαν τα άπλυτα τους στη φόρα και έγραψαν στην αίθουσα του δικαστηρίου της Βιρτζίνια το άδοξο τέλος του γάμου του

Η δίκη απέσπασε πρωτοφανή προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης, έγινε πρωτοσέλιδο στο διεθνή Τύπο και προκάλεσε "τσουνάμι" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους διάσημους αλλά και τους απλούς πολίτες να παίρνουν δημόσια θέση στο "σίριαλ"

Μετά από τις πολύκροτες καταθέσεις και τις αλληλοκατηγορίες, το στάδιο των διαβουλεύσεων έχει ξεκινήσει, οπότε οι ένορκοι θα αποφασίσουν ακόμη και εντός της ημέρας (31/5) ποιος θα κερδίσει την υπόθεση, στην οποία διακυβεύονται όχι μόνο εκατομμύρια δολάρια αλλά και η φήμη και ίσως η καριέρα των δύο ηθοποιών.

Ο Ντεπ βγαίνει νικητής

Ο Ντεπ κερδίζει την υπόθεση και αθωώνεται από τις κατηγορίες ότι είναι βίαιος. Κερδίζει 50 εκατομμύρια δολάρια, ποσό για το οποίο ο ίδιος είχε μηνήσει την πρώην σύζυγό του. Τι θα συμβεί αν εκείνη δεν μπορεί να πληρώσει;

"Στην περίπτωση αυτή θα ξεκινήσουν νέοι μπελάδες, διαπραγματεύσεις για το πώς θα πληρωθεί κατά τη διάρκεια του χρόνου, άνθρωποι θα υποβάλλουν αίτηση πτώχευσης. Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν τόσο μεγάλο ποσό", σχολιάζουν οι ειδικοί στην εφημερίδα Marca.

Η απόφαση βγαίνει υπέρ της Χερντ

Εάν το δικαστήριο αποφανθεί υπέρ της Άμπερ Χερντ και αποδειχθεί ότι στην πραγματικότητα, ο Ντεπ είναι ένοχος για ενδοοικογενειακή βία, θα μπορούσε να της επιδικάσει αποζημίωση έως και 100 εκατομμύρια δολάρια, που είναι το ακριβές ποσό που ζητάει η ίδια από τον πρώην σύζυγό της.

Νίκη αλλά χωρίς αποζημιώσεις

Θα μπορούσε να υπάρχει μια τρίτη επιλογή. Θα μπορούσαν να αποφανθούν υπέρ οποιουδήποτε από τους δύο, αλλά να αποφασίσουν να ακυρώσουν τις χρηματικές αποζημιώσεις για τη δίκη. Τι θα μπορούσε να συμβεί εάν δεν καταλήξουν σε συλλογική απόφαση;

Οι επτά ένορκοι πρέπει να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση. Σε περίπτωση που δεν μπορέσουν να το κάνουν, το όλο θέμα θα μπορούσε να κριθεί ως κακοδικία και εναπόκειται και στα δύο μέρη να συμφωνήσουν και να αναζητήσουν νέα δίκη.

Έφεση

Όπως σε κάθε αστική υπόθεση, υπάρχει η ευκαιρία να ασκηθεί έφεση, κι ο ειδικός Ντέιβιντ Μπανκς πιστεύει ότιυπάρχει μεγάλη πιθανότητα «Υποψιάζομαι ότι θα υπάρξει έφεση, διακυβεύονται πολλά, η φήμη και οι καριέρες δύο μεγάλων αστέρων του κινηματογράφου», που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Μιλώντας συγκεκριμένα για τον ηθοποιό των "Πειρατών της Καραϊβικής", είπε: "Αυτό θα είναι πολύ επιζήμιο για τη φήμη και την εμπορευσιμότητα του. Επομένως, θα εκπλαγώ αν η κριτική επιτροπή αποφανθεί εναντίον του κι εκείνος το άφηνε έτσι."

Σχετικές ειδήσεις