ΚΟΣΜΟΣ

Τζόνι Ντεπ: «Πήρα τη ζωή μου πίσω, η αλήθεια δεν χάνει» - Απογοητευμένη η Άμπερ Χερντ

Τζόνι Ντεπ: «Πήρα τη ζωή μου πίσω, η αλήθεια δεν χάνει» - Απογοητευμένη η Άμπερ Χερντ
Ο Τζόνι Ντεπ εμφανίστηκε χαρούμενος από την απόφαση του δικαστηρίου - Απογοητευμένη η Άμπερ Χέρντ
AP PHOTO

Ο Τζόνι Ντεπ εμφανίστηκε χαρούμενος από την απόφαση του δικαστηρίου - Απογοητευμένη η Άμπερ Χέρντ

«Οι ένορκοι μου έδωσαν τη ζωή μου πίσω». Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο του Τζόνι Ντεπ μετά την απόφαση του δικαστηρίου που τον δικαίωσε όσον αφορά την συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του από την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ επιδικάζοντας του αποζημίωσε 10,35 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς ο δικαστής μείωσε το αρχικό ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων επικαλούμενο «κόφτη» που ισχύει στη Βιρτζίνια.

Ο Τζόνι Ντεπ δεν ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα και παρακολούθησε την ανακοίνωση της απόφασης των ενόρκων μετά τις πολύωρες συζητήσεις τους με εκπρόσωπό του να μεταφέρει την αντίδρασή του για την δικαστική του νίκη σε βάρος της Άμπερ Χέρντ.

«Η απόφασή μου να κυνηγήσω την υπόθεση αυτή γνωρίζοντας πολύ καλά το ύψος των δικαστικών εμποδίων που θα αντιμετώπιζα και την μετατροπή σε θέαμα της προσωπικής μου ζωής, έγινε μετά από ενδελεχή σκέψη. Από την αρχή ο στόχος μου με την δίκη αυτή ήταν να αποκαλύψω την αλήθεια ανεξαρτήτως του αποτελέσματός της. Το να πω την αλήθεια ήταν κάτι που όφειλα στα παιδιά μου και σε όλους όσοι έμειναν βράχοι δίπλα μου για να με στηρίξουν. Είμαι ήρεμος γνωρίζοντας ότι τελικά τα κατάφερα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Τζόνι Ντεπ η οποία συνεχίζει ως εξής:

«Ελπίζω ότι η αποστολή μου να ειπωθεί η αλήθεια θα βοηθήσει και άλλους, άνδρες και γυναίκες, που έχουν βρεθεί σε ίδια με την δική μου θέση και πως όλοι όσοι τους υποστηρίζουν δεν θα τους εγκαταλείψουν. Ελπίζω επίσης ότι θα επιστρέψουμε στην αρχή αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου τόσο στα δικαστήρια όσο και στα μέσα ενημέρωσης».

Ο Τζόνι Ντεπ υπέγραψε την ανακοίνωση μετά την απόφαση του δικαστηρίου με τη φράση στα λατινικά «Veritas numquam perit» - Η Αλήθεια ποτέ δεν χάνει.

Από την πλευρά της η Άμπερ Χερντ, η οποία κέρδισε μια από τις αιτιάσεις της και αποζημίωση 2 εκατομμυρίων δολαρίων με την οποία υποστήριζε ότι δυσφημίστηκε από εκπρόσωπο του Ντεπ που χαρακτήρισε «απόλυτη απάτη» τις θέσεις που εξέφρασε στο περιβόητο άρθρο της στην Washington Post, αποχώρησε από το δικαστήριο χωρίς να κάνει καμία δήλωση αν και λίγη ώρα αργότερα σχολίασε την απόφαση με ανάρτησή της στο Twitter.

«H απογοήτευση που νιώθω σήμερα είναι πάνω από τα λόγια. Είμαι συντετριμμένη για το γεγονός ότι το βουνό των αποδείξεων που παρουσίασα δεν αποδείχθηκε αρκετό να πολεμήσει την δυσανάλογη δύναμη, την επιρροή και την ισχύ του πρώην συζύγου μου» έγραψε η 36χρονη ηθοποιός και συμπλήρωσε:

«Είμαι ακόμα πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η απόφαση για τις υπόλοιπες γυναίκες. Είναι ένα πισωγύρισμα. Επιστρέφει το ρολόι πίσω στην εποχή κατά την οποία όταν μια γυναίκα μιλούσε θα μπορούσε να εξευτελιστεί δημόσια. Υπονομεύει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά».

Οι δικηγόροι του Τζόνι Ντεπ σχολίασαν κατά την έξοδό τους από το δικαστήριο ότι «η απόφαση επιβεβαίωσε αυτό που λέγαμε από την αρχή, ότι οι ισχυρισμοί σε βάρος του Τζόνι Ντεπ ήταν δυσφημιστικοί και δεν στηρίχθηκαν από καμία απόδειξη».