ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο δεινόσαυρος που τρομοκρατούσε την Ευρώπη - Ήταν καρχαρίας με... πόδια!

Αυτός είναι ο δεινόσαυρος που τρομοκρατούσε την Ευρώπη - Ήταν καρχαρίας με... πόδια!

Ένα απολίθωμα αλλάζει όσα γνωρίζαμε για τους δεινόσαυρους που ζούσαν στην Ευρώπη.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακάλυψη έκαναν παλαιοντολόγοι στην Νήσο Isle της Μεγάλης Βρετανίας καθώς ήρθαν μπροστά στο απολίθωμα ενός δεινόσαυρου που ήταν ουσιαστικά καρχαρίας με... πόδια!

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, ανέφεραν πως πρόκειται για έναν δεινόσαυρο ο οποίος δεν ξεπερνούσε τα 11 μέτρα ενώ ζύγιζε πάνω από 5 τόνους.

Ο δεινόσαυρος είχε προφανώς τεράστια δόντια και ουρά ενώ μπορούσε να ζήσει τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα, όντας αμφίβιος.

Οι αναλύσεις έδειξαν πως ανήκει στην κατηγορία Spinosauridae, στην ίδια κατηγορία με τον τυραννόσαυρο Ρεξ, ενώ να σημειωθεί πως όμοιο απολίθωμα του συγκεκριμένου είδους δεν έχει βρεθεί.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο ζώο, το οποίο ξεπερνούσε τα 10 μέτρα σε μέγεθος, αν κρίνουμε από τις διαστάσεις του και πιθανότατα αντιπροσωπεύει τον μεγαλύτερο θηρευτή δεινόσαυρο που έχει βρεθεί ποτέ στην Ευρώπη. Είναι πραγματικά κρίμα που έχουμε τόσο λίγο υλικό προς εξέταση», δήλωσε ο Chris Baker, παλαιοντολόγος του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον.