ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ νικητής του δεύτερου γύρου για τη διαδοχή Τζόνσον στους Τόρις

Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ νικητής του δεύτερου γύρου για τη διαδοχή Τζόνσον στους Τόρις

Δεύτερη συνεχόμενη επικράτηση στην εσωκομματική ψηφοφορία των Τόρις για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών.

Με τη δεύτερη συνεχόμενη επικράτηση του Ρίσι Σούνακ ολοκληρώθηκε η δεύτερη εσωκομματική ψηφοφορία των Τόρις, για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον.

Η Γενική Εισαγγελέας Σουέλα Μπράβερμαν ήταν εκεί που αποκλείστηκε από την κούρσα διαδοχής καθώς συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους, 27 στη σημερινή δεύτερη ψηφοφορία εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος.

Στην επόμενη ψηφοφορία της Δευτέρας, η οποία θα είναι η τρίτη κατά σειρά, πρώτος αναδείχθηκε ξανά πρώην Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ με 101 ψήφους.

Στη δεύτερη θέση παρέμεινε η πρώην Υπουργός Άμυνας Πένυ Μόρντοντ με 83 ψήφους και τρίτη ήταν ξανά η Υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας με 64 ψήφους.

Την πεντάδα συμπληρώνουν η Υφυπουργός Τοπικής Διακυβέρνησης Κέμι Μπέιντενοκ με 49 ψήφους και ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων Τομ Τούγκενχατ με 32.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν όσες ψηφοφορίες απαιτηθούν μέχρι να προκύψει το τελικό ζευγάρι των διεκδικητών, με τον νικητή και επόμενο Πρωθυπουργό να προκύπτει στις 5 Σεπτεμβρίου μέσα από ψηφοφορία των μελών του Συντηρητικού Κόμματος.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως στην πρώτη θέση, οι δημοσκοπήσεις φέρνουν την Πένυ Μόρντοντ, ενώ και τα γραφεία στοιχημάτων την παρουσιάζουν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί...