ΚΟΣΜΟΣ

«Ματωμένα πακέτα» με μάτια ζώων λαμβάνουν οι πρεσβείες της Ουκρανίας

«Ματωμένα πακέτα» με μάτια ζώων λαμβάνουν οι πρεσβείες της Ουκρανίας
Πρεσβεία Ουκρανίας
Getty

Τα περίεργα περιστατικά γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

Αρκετές πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ευρώπη έχουν λάβει «ματωμένα πακέτα» τα οποία περιείχαν μάτια ζώων, ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο Νικολένκο διευκρίνισε ότι τα πακέτα αυτά, τα οποία είχαν περιχύσει με ένα υγρό με ιδιαίτερο χρώμα και μυρωδιά, έφτασαν στις ουκρανικές πρεσβείες μετά τη σειρά επιστολών-βόμβα που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ισπανία.

Όπως εξήγησε ο ίδιος τέτοια πακέτα έχουν λάβει οι πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Κροατία και την Ιταλία, όπως επίσης τα γενικά προξενεία της χώρας στην Νάπολη (Ιταλία), την Κρακοβία (Πολώνια) και το προξενείο στο Μπρνο (Τσεχία).

Τρεις νεκροί από επιθέσεις του ρωσικού πυροβολικού στην Χερσώνα

Στο μεταξύ, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 7, το τελευταίο 24ωρο στην περιφέρειας της Χερσώνας.

Ο Γιάροσλαβ Γιανουσέβιτς σημείωσε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ότι τα ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν την πόλη της Χερσώνας και άλλα μέρη της περιφέρειας 42 φορές το τελευταίο 24ωρο.

Η πόλη της Χερσώνας απελευθερώθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις στα μέσα Νοεμβρίου έπειτα από μήνες που παρέμεινε υπό ρωσική κατοχή, αλλά έκτοτε δέχεται πυρά από τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν αποσυρθεί στην απέναντι όχθη του ποταμού Δνείπερου.

Η πόλη αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα ηλεκτροδότησης. Ο Γιανουσέβιτς σημείωσε σήμερα ότι η παροχή ρεύματος έχει και πάλι διακοπεί μετά την πρόσφατη αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Διαβάστε ακόμα:

Ισπανία: Νέα επιστολή - βόμβα σε πρεσβεία στη Μαδρίτη

Πόλεμος Ουκρανία: Σειρήνες σε όλη τη χώρα - Φόβοι μαζικού βομβαρδισμού

Έκρηξη στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη